Σχέσεις

Συγκρούσεις και τσακωμοί; Πως θα φτιάξετε τη σχέση σας σύμφωνα με τους ειδικούς

Για να έκανες κλικ σε αυτό το άρθρο σημαίνει πως έχεις μικροπροβλήματα με τον σύντροφό σου ή απλώς θέλεις να βελτιώσεις τη στάση σου απέναντι σε πιθανούς καυγάδες. Οτιδήποτε κι αν σε οδήγησε εδώ, πίστεψέ μας είναι για καλό σκοπό. Σήμερα θα δούμε πώς πρέπει να φερθείς όταν υπάρχει μια λογομαχία με τον αγαπημένο σου για να αποφύγεις βαριές κουβέντες και επιπρόσθετους τσακωμούς.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Αρχικά οφείλεις να γνωρίζεις πως σύμφωνα με τους ειδικούς οι διαφωνίες είναι ένα φυσικό μέρος της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις εμβαθύνουν πραγματικά τις σχέσεις, αν μπορείς να τις αντιμετωπίζεις με ενσυναίσθηση.

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε πως μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς ακόμη και για σκληρά ζητήματα. Ωστόσο, το κλειδί της επιτυχίας είναι να δείξεις καλή πρόθεση και να εκφράσεις σωστά την αγάπη προς το σύντροφό σου ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες. Ας δούμε όμως τώρα όλα τα χρήσιμα tips που μπορείς να εφαρμόσεις σε έναν καυγά για να αποφύγεις τα χειρότερα.

1) Πάρε μια βαθιά ανάσα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις και να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο μπορείς να αποφύγεις ανεπιθύμητα ξεσπάσματα που πιθανώς να μετάνιωνες λίγο αργότερα.

2) Προγραμμάτισε την επίλυση των προβλημάτων

Πες στον σύντροφό σου να ορίσετε μια ημέρα για να συζητήσετε αναλυτικά όλα τα προβλήματα και να κάνετε ψύχραιμο διάλογο.

3) Επικεντρώσου στο πραγματικό πρόβλημα

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο είναι τα ζευγάρια να παρασύρονται από ένα πρόβλημα και να δημιουργούν νέα ζητήματα που δεν υπήρχαν. Μείνε προσηλωμένη στην πραγματική αιτία του καυγά και μην οξύνεις τις καταστάσεις.

4) Άσε τον εγωισμό στην άκρη

Ναι, υπάρχουν κι αυτοί που μαλώνουν με σκοπό να επιβεβαιωθεί ο εγωισμός τους και να νιώσουν πως έχουν το πάνω χέρι της σχέσης. Σε καμία περίπτωση μην αφήνεις τον εγωισμό ή τα νεύρα σου να διαλύσουν μια όμορφη σχέση με τον αγαπημένο σου.

5) Μάθε να ακούς 

Αρκετοί άνθρωποι δεν ακούν το συνομιλητή τους και μονολογούν ακατάπαυστα. Αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει στο δεσμό σου οπότε μάθε να ακούς πριν μιλήσεις και δώσε χρόνο στον άνθρωπό σου για να εκφραστεί.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

4 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι μια φιλία είναι τοξική

3 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης στον γάμο που δεν αναγνωρίζετε!

Τι λέει για την προσωπικότητά σας το σχήμα των χειλιών σας;

Πώς να εξασφαλίσετε την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας

Ψυχολογία των χρωμάτων: Τι δείχνει το αγαπημένο σας χρώμα για τον χαρακτήρα σας

10 σημαντικές απαντήσεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο