Ενημέρωση Επικαιρότητα

Το τέρας του Λοχ Νες, μύθος ή αλήθεια; Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην αρχική σελίδα της google, ως doodle σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου 2015, εμφανίζεται το τέρας του Λοχ Νες! 

80 χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που “αποθανατίστηκε” στη λίμνη του Λοχ Νες, βόρεια της Σκωτίας, ένα τρομακτικό μυστικό.

Πέρασαν αρκετοί αιώνες μέχρι την επόμενη καταγραφή εμφάνισης της “Νέσι”. Το 16ο αιώνα, ο ιστορικός Έκτορ Μπόες στο βιβλίο του “Ιστορία της Σκωτίας” ανέφερε πως ένα μυστηριώδες τέρας αναδύθηκε από τα νερά κατασπαράσσοντας τρεις άνδρες!

LochNess-juniorsclub2

Το 1912 ένα 9χρονο κορίτσι ισχυρίστηκε πως αντίκρισε ένα θηριώδες πλάσμα στη νοτιοδυτική πλευρά της λίμνης. Η περιγραφή της παρέπεμπε σε μία μορφή δεινοσαύρου μολονότι τα γιγαντιαία σπονδυλωτά ζώα είχαν εξαφανιστεί προ πολλού από την Γη.

Η λίμνη Νες έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και περιβάλλεται από απόκρημνες βουνοπλαγιές. Το βάθος της φθάνει τα 400 μέτρα, ενώ γεωλόγοι υποστηρίζουν πως δημιουργήθηκε πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία το ζεύγος Σπάισερ (22/7/1933) είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο ον, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της λίμνης.

Σαν σήμερα, στις 12 Νοεμβρίου 1933, ο Χιου Γκρέι επιστρέφοντας από την εκκλησία περπατούσε κατά μήκος της λίμνης. Ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο που προέρχονταν από το νερό. Ένα γιγαντιαίο πλάσμα ξεπρόβαλε από την λίμνη.

Δίχως να χάσει την ψυχραιμία του άρχισε να το φωτογραφίζει. Τελικά μόλις μία φωτογραφία κατάφερε να αποκαλύψει το μέγεθος του τρομακτικού θαλάσσιου ζώου.

LochNess-juniorsclub3

Ήταν ένα τέρας με μακριά ούρα, χοντρό σώμα του οποίο μεγάλο μέρος προεξείχε στην επιφάνεια της λίμνης.

Η εικόνα είναι θολή. Οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας σκύλος που κατευθύνεται στο σημείο που βρίσκεται η κάμερα μεταφέροντας ένα ραβδί!

Ο ερευνητής, Ρόλαντ Γουότσον απορρίπτει αυτή την θεωρία εκτιμώντας ότι υπάρχει ένα πλάσμα σαν χέλι στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας.

Ήταν το πρώτο ντοκουμέντο από μία σειρά φωτογραφιών που ακολούθησαν, διχάζοντας ερευνητές αλλά και υποστηρικτές της “Νέσι”.

Έκτοτε είδαν το φως της δημοσιότητας περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές για ένα “τέρας” μήκους από 6 έως 125 πόδια.

LochNess-juniorsclub

Ήδη, από τον 6ο αιώνα θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία το ζεύγος Σπάισερ (22/7/1933) είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο ον, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της λίμνης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του έτους 1934, εμφανίστηκε μια φωτογραφία του τέρατος, γνωστή και ως η “φωτογραφία του χειρουργού”. Είναι “δημιούργημα” του Ρόμπερτ Γουίλσον, και αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Το “τέρας του Λοχ Νες” είναι χωρίς αμφιβολία ίσως το πιο δημοφιλές τέρας του θαλάσσιου κόσμου με δεκάδες ή εκατοντάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες που μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι αληθινά ή όχι.

Αν είναι υπαρκτό το συγκεκριμένο ον, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πως καταφέρνει και επιβιώνει εδώ και 15 σχεδόν αιώνες;

Η «Νέσι», πάντως, το τέρας του Λοχ Νες, παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους… Θα συνεχίζει να πουλάει από μπλουζάκια μέχρι… κούπες για καφέ με τη φιγούρα του πάνω τους, μέχρι αν αποδειχθεί ότι είναι ένα φαινόμενο της φύσης, ή αποτέλεσμα… δημιουργικής φαντασίας.

 Δείτε τα βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=o7-RdxrCFAg

Μετάβαση στο περιεχόμενο