Σχέσεις

Τι είναι το Fexting – Γιατί αυτή η νέα τάση στα γραπτά μηνύματα κάνει κακό στις σχέσεις

Η τάση που έχει να κάνει με τα γραπτά μηνύματα και τις συγκρούσεις. Το έχουμε κάνει όλοι και λογικά πολλές φορές. Εν ολίγοις, είναι ο συνδυασμός των λέξεων fight και texting. Όταν μαλώνουμε και στήνουμε ολόκληρους καυγάδες μέσα από τα γραπτά μηνύματα.

Αυτή η τακτική συμβαίνει για προφανείς λόγους. Είτε μιλάμε με φίλο, είτε με ερωτικό σύντροφο είτε με συγγενή είτε με συνάδελφο, μάς είναι πιο εύκολο να πούμε ό,τι θέλουμε γραπτώς, χωρίς να έχουμε τον άλλο απέναντί μας. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά όταν μιλάμε προσβλητικά ή χειριστικά ή ξέρουμε μόνο αυτό ως τρόπο επικοινωνίας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Γιατί το fexting είναι η κακή επιλογή

Όταν επιλέγουμε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, συνηθίζουμε και αποφεύγουμε τη face to face επικοινωνία. Το ζητούμενο όμως είναι να μπορούμε να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας και να κοιτάζουμε το πρόσωπο του ανθρώπου με τον οποίο διαφωνούμε. Μπορεί η αγκαλιά ή ένα άγγιγμα να αλλάξει πολλά σε αυτόν τον διαπληκτισμό.

Η σωστή διαχείριση

Το γραπτό κομμάτι είναι τρομερά ωφέλιμο όταν το κάνεις για να βάλεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου σε μία σειρά. Κατά τα άλλα, απόφυγε τη σύγκρουση μέσα από γραπτά μηνύματα, που συνήθως παρερμηνεύονται και δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα ζευγάρια με υγιή επικοινωνία μαθαίνουν να συγκρούονται, να εκφράζουν αυτά που νιώθουν και να κλείνουν με επίλυση του προβλήματος.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

 

 

7 απρόσμενοι τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση σας!

 

7 αξιοσημείωτα γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σύμφωνα με την επιστήμη

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο