Σχολή Γονέων (Μπαμπάς – Μαμά)

Τι να κάνω για να γίνω υπομονετικός σαν γονιός

Μάθετε την αρετή της υπομονής και εξασφαλίστε ισορροπία  και ηρεμία στην οικογένειά σας.

Υπομονή. Αν και σπάνια, είναι μία ανεκτίμητη αρετή που πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να αποκτήσουν. Η επιθυμία αυτή γιγαντώνεται, όταν κάποιος είναι γονιός. Οι γονείς-μαμάδες και μπαμπάδες-είναι άνθρωποι και κάποια στιγμή χάνουν την υπομονή τους. Την υπομονή όμως μπορούμε να την αναπτύξουμε με τον καιρό. Ορίστε μερικές συμβουλές για να αναπτύξετε την απαιτούμενη υπομονή, εξασφαλίζοντας για εσάς αλλά και τα παιδιά σας την ηρεμία που τόσο χρειάζεστε και πρέπει να έχετε.

Αναπνοή

Το κυριότερο σε όλα είναι η αναπνοή ή μάλλον, η ΣΩΣΤΗ αναπνοή. Πάρε βαθιές ανάσες και μέτρα αργά έως το 10. Επίσης, προσπάθησε να αναπνέεις διαφραγματικά. Όταν τελειώσεις αυτήν τη διαδικασία θα διαπιστώσεις πως η αντίδρασή σου για “οργή” θα έχει καταπραΰνει.

Προσποιήσου ότι σε βλέπουν

Ακριβώς. Δημιούργησε ένα νοητό κοινό και συμπεριφέρσου, όπως ακριβώς θα έκανες αν σε έβλεπαν και τρίτα πρόσωπα.  Είναι λιγότερο πιθανό να παραφερθείς στα παιδιά σου αν κάποιος είναι εκεί και βλέπει τις κινήσεις σου.Σωστά;

Take a break!

Κάνε ένα διάλειμμα για 5-10 λεπτά! Κάποιες φορές είναι καλύτερα να απομακρυνθείς από το περιστατικό για λίγα λεπτά. Οπότε άσε τον εαυτό σου να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και επέστρεψε σε λίγα λεπτά για να λύσεις το θέμα.

Γυμναστική

Ναι, ναι. Καλά άκουσες. Η γυμναστική θα σε εκτονώσει, θα σε αποφορτίσει και σίγουρα θα σε κάνει να χαλαρώσεις. Δοκίμασε φυσικές δραστηριότητες όπως η yoga, που θα σε μάθει να ενεργείς με δεκτικότητα, καθαρό μυαλό και ηρεμία.

Χαμόγελο!

Κάποιες φορές απλά πρέπει να θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι κανείς δεν είναι τέλειος, ότι θα έπρεπε να διασκεδάζουμε αυτή τη στιγμή με τα παιδιά μας, και ότι το θέμα είναι η ζωή να έχει πλάκα. Χαμογέλα! Δεν πιάνει πάντα, αλλά είναι καλό να το θυμίζεις στον εαυτό σου που και που. Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και η προσποίηση ενός ψεύτικου χαμόγελου βοηθά αρκετά στο να μετατραπεί σε αληθινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο