Οικολογικά Νέα Προτεινόμενο

Τι συμβαίνει και εξαφανίζονται οι πιγκουίνοι ;

Πριν δύο χρόνια, στην προηγούμενη αποστολή μας στην Ανταρκτική, οι ερευνητές μας είχαν κάποια ανησυχητικά ευρήματα: οι πιγκουίνοι εξαφανίζονται και οι αριθμοί τους μειώνονται δραματικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, η μείωση έχει φτάσει μέχρι και το 77%!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τώρα είμαστε και πάλι στην Ανταρκτική με το πλοίο μας, Arctic Sunrise, και με ειδική ομάδα επιστημόνων, για να μελετήσουμε ξανά τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους ευαίσθητους πιγκουίνους και στην περιοχή γενικότερα. Ήδη τα πρώτα νέα είναι δυσάρεστα: λόγω της κλιματικής κρίσης, οι πιγκουίνοι μετακινούνται. Η απώλεια πάγων κάνει τα μοναδικά αυτά ζώα να πηγαίνουν όλο και πιο νότια στην Ανταρκτική ήπειρο για να βρουν νέο σπίτι.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Οι πιγκουίνοι, οι φάλαινες και τα άλλα ευάλωτα είδη της θάλασσας χρειάζονται τη βοήθειά σου για να επιβιώσουν από την κλιματική κρίση, που καταστρέφει τα οικοσυστήματά τους και απειλεί την επιβίωσή τους.

Στην παγκόσμια εκστρατεία μας για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, έχουμε ταξιδέψει παντού για να καταγράψουμε τα προβλήματα των ωκεανών μας και τις απειλές που αντιμετωπίζουν, όπως η υπεραλίευση, οι εξορύξεις και η κλιματική κρίση. Πήγαμε στην Αρκτική, εναντιωθήκαμε στις εξορύξεις βαθεων υδάτων στον Ινδικό Ωκεανό, ηδείξαμε την κρίσιμη κατάσταση των ειδών που ζουν στην Ανταρκτική και τώρα επιστρέφουμε εκεί, στην άγρια ομορφιά της, για να κλείσουμε τον κύκλο της δουλειάς μας. 

Τα πλάσματα της θάλασσας μας έχουν ανάγκη: τώρα είναι πιο επείγον από ποτέ να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας, τη μοναδική ζωή που φιλοξενούν και το κλίμα του πλανήτη μας! 

www.greenpeace.org/greece

7 τρόποι να μάθετε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον

Ρομπότ χειρούργησε για πρώτη φορά χωρίς ανθρώπινη βοήθεια

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο