Ζώδια

Τι ζώδιο είστε σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια;

Δες τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια. και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου.Ο πολιτισμός των Μάγια έχει απασχολήσει τον δικό μας σύγχρονο πολιτισμό πολλές φορές. Την τελευταία φορά, κάποιες προβλέψεις των Μάγια έκαναν λόγο για καταστροφή του κόσμο του 2012 και η αλήθεια είναι πως πολλοί είχαν επηρεαστεί.

Όπως φάνηκε αυτές οι προβλέψεις είτε δεν ερμηνεύθηκαν σωστά είτε δεν ήταν τόσο βάσιμες. Σίγουρα όμως ο πολιτισμός των Μάγια, έχει αφήσει την δική του εποχή και μέχρι και σήμερα μας δελεάζει η ιδέα του να ασχοληθούμε μαζί του. Οι Μάγια λοιπόν όπως και πολλές άλλες φυλές, μελετούσαν την κίνηση των ουράνιων στρωμάτων και την επιρροή που είχαν αυτά στην Γη. Επίσης, μελετούσαν τις πλανητικές κινήσεις και πως επιδρούσαν αυτές στην διάθεσή μας, τα πρότυπα συμπεριφοράς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Μάλιστα οι Μάγια κατέγραφαν σχολαστικά την κίνηση της Αφροδίτης, του Ήλιου, της Σελήνης, του Δία, του Άρη και λοιπά και τι συνέβαινε σε ανάλογες φάσεις, ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν γνώση από Σαμάνους και σοφούς της φυλής τους. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια αλλά και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου. Αν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια, είναι κοινά με την προσωπικότητά σου, μοιράσου το μαζί μας στα σχόλια.

Διαβάστε παρακάτω: 

Από πόσα ζώδια αποτελούνταν το ωροσκόπιο των Μάγια;

Το ωροσκόπιο των Μάγια λοιπόν αποτελούνταν από 19 ζώδια. Το πρώτο ζώδιο ξεκινούσε στις 2 Ιανουαρίου. Μάλιστα βρήκαμε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία που δείχνει ακριβώς το ωροσκόπιο της φυλής των Μάγια. Δες την φωτογραφία παρακάτω: 

δες_το_ζώδιό_σου_σύμφωνα_με_το_ωροσκόπιο_της_φυλής_των_Μάγια_

Αν γεννήθηκες 2/1 έως 21/1 είσαι Ch’en-Νύχτα

Αν λοιπόν γεννήθηκες εκείνο το χρονικό διάστημα είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να φροντίζει τους άλλους και συμπάσχεις εύκολα. Είσαι μονίμως σε κίνηση και ασχολείσαι συνέχεια με κάτι. Επίσης, είσαι άνθρωπος που ζεις την νύχτα και κοιμάσαι την μέρα. Σου αρέσει με λίγα λόγια η διασκέδαση το βράδυ.

Επίσης οι περισσότερες δημιουργικές ιδέες σου έρχονται τα ξημερώματα και όχι το πρωί ή το μεσημέρι. Θέλεις τα πάντα στην ζωή σου να είναι τακτοποιημένα και λειτουργείς πολύ με βάση το πρόγραμμα. Αυτό όμως σε κάνει πολλές φορές να αγχώνεσαι εύκολα και με το παραμικρό.

Αν γεννήθηκες 22/1 – 10/2 είσαι Yax-Λουλούδι

Λουλούδι μας, είσαι ένα εξωστρεφές άτομο. Αγαπάς και δίνεσαι ολοκληρωτικά στους ανθρώπους που έχεις στην ζωή σου και έχεις την ανάγκη να τους βοηθάς όλους. Αποφεύγεις τις εντάσεις και τους καυγάδες και θέλεις να επικρατεί η γαλήνη στις προσωπικές σου σχέσεις.

Είσαι πολύ καλός ακροατής και ομιλητής και μπορείς να συζητήσεις ακόμη και με τον πιο δύσκολο άνθρωπο. Είσαι από τους ανθρώπους που ψάχνεις λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Επίσης είσαι πολύ ευγενικός και έχεις καλούς τρόπους. Στον ελεύθερο χρόνο σου, ασχολείσαι με τον εθελοντισμό.

Αν γεννήθηκες 11/2 – 2/3 είσαι Sak-Βάτραχος

Αν είσαι Βάτραχος, είσαι από τους ανθρώπους που μόλις τους έρχεται κάτι στο μυαλό το κάνουν. Είσαι ένας άνθρωπος αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του. Βέβαια η παρορμητικότητά σου πολλές φορές σε έχει βάλει σε μπελάδες, αλλά δεν φαίνεται να σε πτοεί αυτό.

Έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι εύκολο για σένα να ανταποκριθείς σε οποιαδήποτε πρόκληση. Σου αρέσουν οι αλλαγές και τα ρίσκα, προσαρμόζεσαι εύκολα και σου αρέσει να ξυπνάς πρωί για να μην χάνεις την μέρα σου.

Δες τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια

Αν γεννήθηκες 3/3 – 22/3 είσαι Keh-Ελάφι

Σου αρέσει η ήρεμη ζωή και δεν μπορείς τους καυγάδες και την αναστάτωση. Αν στο περιβάλλον που βρίσκεσαι υπάρχουν διαφωνίες, λειτουργείς σαν πυροσβέστης. Αν δεν καταφέρεις να ηρεμήσεις το κλίμα, εκνευρίζεσαι.

Βέβαια είσαι ευάλωτος και συχνά υποχωρείς ή το βάζεις στα πόδια. Οφείλεις όμως να υπερασπίζεσαι αυτό που πιστεύεις. Σου αρέσουν οι βόλτες στο δάσος και είσαι ένας άνθρωπος που δεν είσαι πάντα τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Αν γεννήθηκες 23/3 – 11/4 είσαι Mak-Κάλυμμα

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ αινιγματικός και δύσκολα αφήνεις τους άλλους να σε πλησιάζουν. Είσαι μυστικοπαθής και δεν σου αρέσει να μιλάς για την ζωή σου ή να δίνεις πολλές πληροφορίες γι’ αυτήν. Επίσης για να μιλήσεις σε κάποιον γι’ αυτά που σου αρέσουν ή σε ενοχλούν πρέπει πρώτα να τον μάθεις καλά.

Σου αρέσει να περνάς τον χρόνο σου με διάφορους ανθρώπους και έχεις την ανάγκη να απομονώνεσαι μερικές φορές για να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και τις δυνάμεις σου.

Αν γεννήθηκες 12/4 – 1/5 είσαι K’ank’in-Χρυσός Ήλιος

Αυτό το ζώδιο μιλάει για τον ήλιο και την γη. Θα μπορούσες λοιπόν να ήσουν λάτρης της φύσης και να είχες μία αδυναμία στα ταξίδια, στις ηλιοθεραπείες και στην λιακάδα. Σου αρέσει να περιπλανιέσαι, να γνωρίζεις καινούρια μέρη και ανθρώπους και έχεις μία ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά.

Στα σκυλιά βρίσκεις πολλά κοινά με τον χαρακτήρα σου. Είσαι ένας άνθρωπος πολύ πιστός και αφοσιωμένος και είσαι επίμονος με αυτά που σου αρέσουν. Η εσωτερική δύναμη σε χαρακτηρίζει επίσης. Συνδέεσαι συχνά με τις ενέργειες της Γης και του ήλιου, είτε με ηλιοθεραπεία, είτε με γείωση.

Αν γεννήθηκες 2/5 – 21/5 είσαι Muwan-Κουκουβάγια

Είσαι ένας άνθρωπος ειλικρινής και είναι πολύ σημαντικό για σένα να λες πάντα την αλήθεια και να εκφράζεις τα αληθινά σου συναισθήματα. Δεν αντέχεις τους ανθρώπους που λένε ψέματα και μπορείς αυτούς τους ανθρώπους να τους καταλάβεις με την μία. Αν είσαι λάθος κάπου δεν φοβάσαι να ζητήσεις συγγνώμη.

Αν γεννήθηκες 22/5 – 10/6 είσαι Pax-Ιαγουάρος (Jaguar)

Αν γεννήθηκες με αυτό το ζώδιο σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια, θεωρείσαι τυχερός. Αυτό συμβαίνει διότι το πνευματικό τους ζώο είναι ο Ιαγουάρος ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός στην φυλή των Μάγια. Είσαι ισχυρός, χαριτωμένος και σοφός. Έχεις ηγετικής ικανότητες και ταλέντα που μπορούν να απογειώσουν την καριέρα σου.

Οι άνθρωποι έρχονται σε σένα για συμβουλές και πολλές φορές, έχεις ήδη την απάντηση. Είσαι προνοητικός, με κίνητρα και εφευρετικός, κυρίως στους διαφορετικούς τρόπους που βρίσκεις για να κάνεις μια εργασία πιο εύκολη.

Αν γεννήθηκες 11/6 – 30/6 είσαι K’ayab-Χελώνα

Σε αυτή την περίπτωση το πνευματικό σου ζώο είναι η χελώνα η οποία συνδέετε με το φεγγάρι και την πνευματικότητα. Αυτό ίσως εξηγεί και την ανάγκη να σου βρίσκεις το νόημα σε ό,τι κι αν κάνεις. Βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους. Θέλεις να κατανοείς τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους.

Αν γεννήθηκες 1/7 – 20/7 είσαι Kumk’u-Κροκόδειλος

Ξέρεις ότι οι κροκόδειλοι επέζησαν μετά την Μεσοζωική εποχή, ακόμη και ύστερα από την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, όπως και τα περισσότερα ερπετά. Λοιπόν, ο κροκόδειλος είναι το πνευματικό σου ζώο, που έχει επιβιώσει και προσαρμοστεί στους αιώνες της ύπαρξής του και έφτασε μέχρι τις μέρες μας να είναι πολύ πιο δυνατός από τότε.

Έτσι κι εσύ ενεργείς σε πολλές περιπτώσεις. Δεν είσαι από εκείνους που περιμένουν πράγματα να σου δοθούν στο πιάτο. Κατανοώντας ότι για να πετύχεις κάτι καλό, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, είσαι πρόθυμος να εργαστείς σκληρά και περιμένεις έως ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή, ώστε να αποκομίσεις τα περισσότερα οφέλη.

Αν γεννήθηκες 21/7 – 25/7 είσαι Wayeb’-Οι Χαμένες Μέρες

Αν το πρόσεξες αυτό το ζώδιο διαρκεί μόνο 5 μέρες. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών οι Μάγια πίστευαν ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά και ότι όλα ήταν ανισόρροπα. Μάλιστα λένε ότι εμφανίζονταν φαντάσματα στην γη και τρόμαζαν τους πάντες.

Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Σημαίνει ότι έχεις σύνδεση με άλλους κόσμους. Είσαι πνευματικός και ενδιαφέρεσαι πολύ για την επόμενη ζωή. Ίσως βλέπεις προφητικά όνειρα ή προσπαθείς να μάθεις ποιος ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου.

Αν γεννήθηκες 26/7 – 14/8 είσαι Pop-Αρχηγός

Όχι, το ζώδιο αυτό δεν έχει να κάνει με την Ποπ μουσική, αλλά με την αρχηγεία, την ηγεσία, με τις ικανότητες να διευθετείς με ευκολία ζητήματα και να οδηγείς τους ανθρώπους στην επίτευξη των στόχων ή την ολοκλήρωση ενός έργου τους.

Παρόλο που είσαι εξαιρετικός στο να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό των ατόμων σε μια ομάδα, εξακολουθείς να είσαι πολύ ευαίσθητος στο πώς αισθάνονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Αν είσαι αφεντικό ή διευθυντής, σου αρέσει να υπάρχει θετικό πνεύμα και προθυμία από τους υπαλλήλους ή τους υφιστάμενούς σου.

Αισθάνονται αμέσως οικεία μαζί σου, είσαι πάντα έτοιμος για νέες εμπειρίες και δείχνεις στους ανθρώπους πώς μπορούν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν.

Αν γεννήθηκες 15/8 – 3/9 είσαι Wo’-Σκοτάδι

Είσαι ένα ηγετικό πρόσωπο και αγαπάς τις προκλήσεις. Προσαρμόζεσαι εύκολα και σου αρέσει να επισκέπτεσαι αρχαία μνημεία και να μαθαίνεις για διαφορετικούς πολιτισμούς από τους δικούς σου. Επίσης οι νυχτερινές βόλτες σε γαληνεύουν.

Αν γεννήθηκες 4/9 – 23/9 είσαι Sip-Αρσενικό ελάφι

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο συνδέονται με τη φωτιά και τον αέρα. Είναι πολύ ισχυροί, παρότι ήρεμοι και χαριτωμένοι, ευαίσθητοι και μερικές φορές ευάλωτοι, αναζητώντας την ειρήνη στη ζωή τους.

Εάν κάτι διαταράσσει την αρμονία σου, όπως μια έντονη διαφωνία, απομακρύνεσαι, ενώ είσαι αναστατωμένος, αν δεν ηρεμήσεις, δε συζητάς. Ωστόσο, έχεις αρχηγικές τάσεις και ηγετικές ικανότητες. Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμής σου, οπότε θα ήταν καλή ιδέα να φοράς ρούχα ή αξεσουάρ αυτού του χρώματος για να παίρνεις ενέργεια.

Αν γεννήθηκες 24/9 – 13/10 είσαι Sotz’-Ψάρι

Το συγκεκριμένο ζώδιο έχει για πνευματικά ζώα τη νυχτερίδα και το ψάρι, δύο πολύ διαφορετικά όντα, αλλά και τα δύο κινούνται πολύ καλά στο περιβάλλον τους. Λόγω αυτών των στοιχείων, είσαι πολύ ευαίσθητος και διαισθητικός.

Είναι πολύ δύσκολο να σε ξεγελάσουν, δεν βλέπεις τα πράγματα μέσα από ροζ γυαλιά και θέλεις να ανακαλύπτεις την πραγματική πλευρά των ανθρώπων. Κρίνεις μόνο όταν βλέπεις κάτι λάθος και σπάνια χωρίς σεβασμό.

Ως άτομο με βάθος, σκέφτεσαι πάντα τους γύρω σου και πώς μπορούν να βελτιωθούν, όπως επίσης συγκεντρώνεις διαφορετικές προτάσεις για να βρεις μια κοινά αποδεκτή λύση.

Αν γεννήθηκες 14/10 – 2/11 είσαι Sek-Ουρανός και Γη

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ πρακτικός και εμπλέκεσαι συχνά συναισθηματικά με τις καταστάσεις που βιώνεις. Παρόλα αυτά πάντα βρίσκεις τον τρόπο να δημιουργείς αποτελεσματικά σχέδια δράσης που σε βγάζουν από την δύσκολη θέση.

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ λογικός και προσφέρεις λύσεις όταν όλοι οι υπόλοιποι αρνούνται να τις βρουν. Είσαι καλός σύμβουλος ή διαμεσολαβητής και βοηθάς τους πάντες όταν έχουν ανάγκη.

Αν γεννήθηκες 3/11 – 22/11 είσαι Xul-Σκύλος

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ πιστός. Αγαπάς έντονα και δείχνεις αφοσίωση στους δικούς σου ανθρώπους. Κάθε φορά που μία κατάσταση στην ζωή σου τελειώνει, εσύ την αντιμετωπίζεις σαν μία νέα αρχή. Είσαι δηλαδή πολύ αισιόδοξος και πιστεύεις ότι κάθε πράγμα έχει μία αρνητική και μία θετική συνέπεια.

Αν γεννήθηκες 23/11 – 12/12 είσαι Yaxk’in’-Θεός Ήλιος

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ θετικός με ιδιαίτερα θετική αύρα. Καταφέρνεις να φτιάχνεις την μέρα όλων, ακόμη κι αν είχαν μία πολύ δύσκολη μέρα. Παρόλο που είσαι τόσο χαρούμενος και αισιόδοξος δεν είναι λίγες οι φορές που ανησυχείς πραγματικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Μπορεί να έχεις την δυνατότητα να ηρεμείς τους άλλους με τα προβλήματά τους, όμως όταν πρόκειται για δικά σου προβλήματα, χάνεις εντελώς την ψυχραιμία σου.

Αν γεννήθηκες 13/12 – 1/1 είσαι Mol-Νερό

Αυτό είναι το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού των Μάγια που παρά το ότι στη δυτική αστρολογία περιλαμβάνει μέρος του Τοξότη και του Αιγόκερω, κανένα από τα δυο δεν είναι του Νερού, όπως και το Mol και γι ‘αυτό είναι πολύ διαφορετικό.

Αν ανήκεις σε αυτό, έχεις μεγάλη δύναμη και μπορείς να σταθείς όρθιος μετά από δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου, εκλαμβάνοντάς τες ως μαθήματα, αντί για αποτυχίες ή προβλήματα. Αν συμβούν, εννοείται ότι θα σε στενοχωρήσουν ή θα σε ενοχλήσουν, αλλά στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι σε δυναμώνουν ακόμα περισσότερο.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Ζώδια: Ποια είναι η ερωτική σας προσωπικότητα;

Πόσο καλή φίλη είστε σύμφωνα με το ζώδιο σας;

Αυτός ο μήνας του νέου έτους θα είναι ο πιο τυχερός για το ζώδιό σας!

Τα 4 ζώδια που είναι γεμάτα παραξενιές!

Ποια ζώδια θα «έσπαγαν» την καραντίνα, προκειμένου να δουν το ταίρι τους;

Μετάβαση στο περιεχόμενο