Θέματα υγείας

Το πιο μικρό ενήλικο κορίτσι του κόσμου – Είναι μόλις 60 εκατοστά – ΒΙΝΤΕΟ

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, σε ηλικία 16 ετών ζούσε στην πόλη Nagpur στην Ινδία και με ύψος που μετά βίας έφτανε τα 60 εκατοστά, το μέλλον της φάνταζε αβέβαιο. Η αχονδροπλασία είναι μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που είχε επιβαρύνει την υγεία της σε σημαντικό βάθμό. Η Jyoti γινόταν όλο και πιο έξυπνη καθώς τα χρόνια περνούσαν, αλλά η εμφάνισή της θύμιζε ένα τρίχρονο κορίτσι και το 2011 της εξασφάλισε μια θέση στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Οι ακτινογραφίες έδειχναν ότι Jyoti περπατούσε σε δύο σπασμένα πόδια που δεν γινόταν να θεραπευτούν. Ένας κορυφαίος ορθοπεδικός χειρουργός προσπαθούσε να βοηθήσει, αλλά οι πιθανότητες ήταν πάντα εναντίον της 16χρονης εύθραυστης Jyoti. Η οικογένειά της απευθύνθηκε σε γιατρούς και τελικά κατέληξε να παγιδεύσει την έφηβη ανάμεσα στους κόσμους της σύγχρονης ιατρικής και τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.   Σήμερα η νεαρή Jyoti Amge βλέπει τις φωτογραφίες της να αναδημοσιεύονται συνεχώς στο ίντερνετ, δίπλα σε εκείνες των μεγάλων τηλεοπτικών αστέρων του American Horror Story: Freak Show.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής της στο σίριαλ έγινε τον Αύγουστο από τον σκηνοθέτη Ryan Murphy. Στις 8 Οκτωβρίου η Jyoti θα κάνει το ντεμπούτο της δίπλα στην Jessica Lange, τον Evan Peters, την Kathy Bates και την Angela Bassett για να υποδυθεί μια περφόρμερ του τελευταίου “Τσίρκου Τεράτων” της Αμερικής. Η ίδια είχε δηλώσει παλιότερα πως πάντα ονειρευόταν να γίνει διάσημη χολιγουντιανή ηθοποιός, αλλά πως ποτέ δεν θα τα κατάφερνε με αυτή την εμφάνιση.

Με αφορμή την ελπιδοφόρα αυτή αλλαγή στη ζωή της κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ DOCS: The World’s Smallest Girl το οποίο μας μεταφέρει 4 χρόνια πίσω, στην εποχή που η Jyoti προσπαθούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο