Θέματα ψυχολογίας Προτεινόμενο

6 τρόποι για να κάνετε πιο απλή τη ζωή σας

Ζούμε σε ένα κόσμο με τρελούς ρυθμούς. Η πολλή δουλειά και το άγχος κυριεύουν τη ζωή μας, μέσα στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε διάφορους ρόλους.

Μπορεί να είμαστε γονιός, σύζυγος, εργαζόμενος, ειδικοί, συνεργάτες, διασκεδαστές και όποιο άλλο ρόλο.  Η κοινωνία και η κουλτούρα επίσης μας επιβαρύνουν με πίεση και πεποιθήσεις που μας ρίχνουν πιο βαθιά σε όλη αυτή την τρέλα. Ζούμε σε μια καταναλωτική κουλτούρα και κάποιοι έχουν αναρωτηθεί πώς θα σταματήσει αυτό και πώς θα επιστρέψουν σε μια απλή, αυθεντική και χωρίς τόσο στρες ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό εξαρτάται από τη θέλησή μας αλλά και από την συνειδητοποίηση κάποιων πραγμάτων ,που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Το juniorsclub σας παρουσιάζει 6 ιδέες-κλειδιά προς την απλή ζωή, από την οποία η καθημερινότητα μας έχει απομακρύνει.

1.Σκοπός της ζωής είναι η ίδια η Απλότητα

Ο σκοπός της ζωής σας, είναι η καλύτερη πληροφορία για όλη σας τη ζωή! Ξέροντας το σκοπό της ζωής σας σημαίνει ότι ξέρετε ποιος είσαστε, τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά σας. Αλλιώς, χάνετε χρόνο και ενέργεια κάνοντας πράγματα που δε σας ταιριάζουν.

 Αυτό απορρέει από την απλοποίηση. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και πετάξτε αυτά που δεν σας αντιπροσωπεύουν. Συνειδητοποιώντας ποια είναι τα πράγματα που χρειάζεστε και επιθυμείτε, σας μένει χώρος και χρόνος για αυτά.

2.Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

Η κοινωνία μας σπρώχνει προς την ιδέα ότι όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο. Μετράμε την επιτυχία μας εν μέρει από τον πλούτο, το status και τα βραβεία που έχουμε καταφέρει να έχουμε στη ζωή μας. Αυτό που δε μετράμε είναι το άγχος και η ένταση που περνάμε για να τα πετύχουμε αυτά και το πόσο δυστυχισμένοι μπορεί να γινόμαστε. Με λιγότερα είναι καλύτερα: όταν έχεις λιγότερα να κάνεις, λιγότερη δουλειά και «λανθασμένες» ανάγκες που σε εξαντλούν σωματικά και πνευματικά, η ζωή σου είναι πιο εξορθολογισμένη και χωρίς την καθημερινή τριβή.

3.Η σκέψη, δεν είναι όπως…. πιστεύατε ότι είναι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή έχει να κάνει με τη σκέψη  – ή μάλλον με την έλλειψη αυτής. Μια αντίληψη είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ για να βρούμε το δρόμο μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας. Πολλές φορές όμως η σκέψη λειτουργεί ως εμπόδιο. Όχι ότι είναι κακό να σκέφτεστε αλλά όταν υπερ-αναλύετε μια κατάσταση, αυτό μπορεί να μπλοκάρει τη διαίσθησή σας.

Όταν, λοιπόν, η σκέψη δημιουργεί ένταση και μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα, η διαίσθηση μπορεί να μας δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση χωρίς κόπο και χάσιμο χρόνου.

4.Δεν χρειάζεστε την έγκριση κανενός

Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη επειδή αναζητάμε την έγκριση των άλλων. Κάποιοι άνθρωποι αναζητούν την έγκριση των πράξεών τους από φίλους ή ανωτέρους. Αυτό πολλές φορές περιορίζει τις δυνατότητές μας και μας εμποδίζει να είμαστε ο εαυτός μας και να ζούμε μια αυθεντική ζωή.

Οι άνθρωποι που δεν σκέφτονται τη γνώμη των άλλων ακολουθούν την καρδιά τους.

5.Τα χρήματα μπορούν να περιμένουν – Τα όνειρά σας όχι

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει να λένε, ίσως και εσείς, ότι: «Μόλις τακτοποιηθώ οικονομικά, θα ακολουθήσω τα όνειρά μου» που σημαίνει ότι «Τώρα δε ζω το όνειρό μου, το έχω βάλει στην άκρη και ασχολούμαι με πράγματα που δε με παθιάζουν».

Περιορίζουμε τον εαυτό μας, σκεπτόμενοι ότι χρειαζόμαστε πολλά χρήματα για να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας εκφράζει. Πράγματι, τα χρήματα είναι αναγκαία αλλά μέχρι να τα μαζέψουμε, το όνειρό μας, παραμένει «όνειρο» και ίσως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα αν ξεκινούσαμε δειλά δειλά να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδια μας.

6.Κάντε χώρο – πετάξτε τα άχρηστα από τη ζωή σας

Ζω απλά, σημαίνει ξεκαθαρίζω. Τι σημαίνει, όμως, ξεκαθαρίζω τον εσωτερικό μου κόσμο; Σημαίνει αφήνω χώρο για συναισθήματα και διαισθήσεις. Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να είναι πιασμένος από πολλές πληροφορίες από τα media, ανησυχίες, πιστεύω, φόβους κ.τ.λ. Όταν λοιπόν είναι ελεύθερος αυτός ο χώρος από όλα αυτά τότε χωράει η χαρά, η δημιουργικότητα, οι λύσεις, οι διαισθήσεις.

Αφιερώστε χρόνο να ξεκαθαρίσετε τον εσωτερικό σας χώρο-κόσμο και ασχοληθείτε με την τέχνη, το παιχνίδι, την ξεκούραση και χρόνο για εσάς, τα ταξίδια.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο