Προτεινόμενο Σεξ

Βίντεο: Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για το σεξ γιατί τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός…

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ξεκινάνε τα σχολεία! Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των παιδιών στο προνήπιο, νήπιο και στο δημοτικό, ένα παιδί από την προσχολική ηλικία, πρέπει να γνωρίζει το σώμα του, το φύλο του και να του έχουμε μιλήσει για το σεξ.

Η σεξουαλική αγωγή, πρέπει να ξεκινά από νωρίς στο σπίτι, με τις πρώτες ερωτήσεις των παιδιών, π.χ. “Μαμά, πώς ήρθα στο σπίτι μας;” ή “Μπαμπα, γιατί είσαι διαφορετικός από εμένα;” και άλλες πολλές. Αυτές οι ερωτήσεις των παιδιών, που σας δημιουργούν αμηχανία, πρέπει να απαντηθούν σύμφωνα με την ηλικία τους και το πιο σημαντικό για τους γονείς, να τους μιλάτε με τον ίδιο φυσιολογικό τρόπο που τους μιλάτε για άλλα θέματα στην καθημερινότητα σας!

Αν σας έπιασε ήδη πανικός, για το τι πρέπει να πείτε στο παιδί σας, θα σας ζητήσω να ηρεμήσετε και να διαβάσετε προσεκτικά τη συνέντευξη, με τον ψυχολόγο, Στέφανο Βασιλόπουλο —> (ΕΔΩ) και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του.

Χωρίς ενδοιασμό, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ανασφάλεια και κυρίως χωρίς ανακρίβειες. Ας καταρριφθεί επιτέλους ο μύθος του πελαργού, υπάρχει καλύτερη ιστορία, από τη δική σας; Αυτή που ξεκινά από το πρώτο βέλος του έρωτα και φτάνει στην εγκυμοσύνη! Οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν κι από τη δική σας ιστορία αγάπης, (στην αρχή της σχέσης, του γάμου, της εγκυμοσύνης, της γέννα, το μωρό κ.α.) 

Σας παραθέτω κι ένα βίντεο, όπου εξηγεί τα πάντα για το σεξ και την αναπαραγωγή!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο