Προτεινόμενο Συνταγές

Ζαχαροπλαστείο Πλέγας: Αποκαλύπτει τη συνταγή του πιο λαχταριστού προφιτερόλ!

Ένα γλυκό πειρασμός! Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή από τον Πλέγα Κωνσταντίνο

Όταν σκέφτεσαι γλυκό… τότε κατευθύνεσαι προς εκεί όπου τα αρώματα και οι γεύσεις σε περιμένουν, στα παγωτά και στα γλυκά του Ζαχαροπλαστείου Πλέγας (Γούναρη 150)! 

Τι πιο γευστικό, δροσερό, απολαυστικό από ένα προφιτερόλ; …Ένα γλυκό που έχει στιγματίσει ακόμη και τον ελληνικό κινηματογράφο:

Μετά από αυτό όλοι θέλετε να δοκιμάσετε το υπέροχο-σπέσιαλ προφιτερόλ του Ζαχαροπλαστείου Πλέγας (Γούναρη 150), από τα χεράκια του σπεσιαλίστα ζαχαροπλάστη Πλέγα Κωνσταντίνου. 

Έχετε 2 επιλογές!

1. Να επισκεφθείτε το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας και να διαλέξετε ατομική ή οικογενειακή συσκευασία!

profiterol-4-juniorsclub.gr

2. Να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά του κου Πλέγα Κωνσταντίνου και να φτιάξετε μόνοι σας το προφιτερόλ! Χρειάζεστε μόνο 2 ώρες και φυσικά την καταπληκτική συνταγή!

Εμείς προτιμούμε την πρώτη εκδοχή!!! 🙂

profiterol-2-juniorsclub.gr

Συνταγή προφιτερόλ από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας

Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 60 γρ. κορνφλάουρ
  • 600 γρ. γάλα πλήρες
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο σε κύβους

Για την κρέμα

  •  1 λίτρο γάλα
  •  6 κρόκους
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  100 γρ. κορν φλάουρ
  •  100 γρ. βούτυρο
  •  2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τα σου

  • 125 ml γάλα
  • 125 ml νερό
  • 4 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 4-5 αυγά

profiterol-8-juniorsclub.gr

Διαδικασία παρασκευής του γλυκού:

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια κρέμα πηχτή και νόστιμη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε περίπτωση που δεν γίνει το μείγμα μας λείο τότε μπορούμε να το περάσουμε από το μπλέντερ για να σπάσουν όσα μικρά γρομπαλάκια υπάρχουν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ανακατεύουμε καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

profiterol-1-juniorsclub.gr

Για την κρέμα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ από το γάλα και το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψουμε όμως και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος – ζάχαρης ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν το βάζαμε όλα μέσα.
  • Ρίχνουμε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ύστερα αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας.
  • Ελέγχουμε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλευρίλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και  τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

profiterol-7-juniorsclub.gr

Για τα σου

  • Βάζουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Όταν λιώσει το βούτυρο και το μείγμα με το νερό και το γάλα ξεκινήσει να βράζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά.
  • Βάζουμε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε δυνατά για 2-3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο.
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ. Έχουμε σπάσει τα αυγά σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη μόνη της για να κρυώσει. Ένα δυο λεπτά είναι αρκετά και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο. Τα 4 αυγά θα τα πάρει σίγουρα. Το πέμπτο το σπάμε με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά σιγά αν χρειαστεί όλο. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει όταν τραβάμε ένα κομμάτι της.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα σουδάκια μας και να τα ψήσουμε. Προαιρετικά με ένα πινέλο απλώνουμε από πάνω χτυπημένο αυγό για να πάρουν ακόμα καλύτερο χρώμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα, χρυσαφένια απέξω και τραγανά.
  • Ετοιμάζουμε τα σου βάζοντας την κρέμα με ένα κορνέ μέσα στα σου, γεμίζοντάς τα.
  • Γαρνίρουμε με την κρέμα σοκολάτας.

10 λόγοι που θες να γευτείς το παγωτό κανταΐφι από τα Ζαχαροπλαστεία Πλέγας στην Πάτρα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο