Εκδηλώσεις Έφηβος - Φοιτητής Εκδηλώσεις Μωρό - Παιδί

Διαγωνισμός – «Κουκλοπαίζουμε 5» από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα”

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” σας προσκαλεί την Δευτέρα 27 Μαϊου και ώρα έναρξης 18:00 στην Ημερίδα Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος & διαγωνισμού «Κουκλοπαίζουμε 5» με την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και με την έγκριση και αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν τα οφέλη του «Κουκλοπαίζουμε» μέσα από την εμπειρία μας από την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και την εμπειρία των ίδιων των εκπαιδευτικών που το εφάρμοσαν με τους μαθητές τους. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς με θέμα την επέκταση του «Κουκλοπαίζουμε» σε ευρωπαϊκά προγράμματα με θέμα την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την συμπερίληψη και προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον, ενώ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και ο σχολιασμός των παραστάσεων.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Για την παρακολούθηση της ημερίδας από το ευρύ κοινό θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στην ζωντανή αναμετάδοση του Facebook από την σελίδα μας Πράσσειν Άλογα – prasinaloga.gr, καθώς προτεραιότητα παρακολούθησης στο Zoom έχουν οι εκπαιδευτικοί.

μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

«Κουκλοπαίζουμε»

Ένα επιδραστικό κοινωνικό εργαλείο. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πανελλήνιο πρόγραμμα με έτος εκκίνησης το 2019 από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για Νέους». Υλοποιείται με την έγκριση & αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε μια νέα προσέγγιση μάθησης μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης, η οποία προωθεί την κοινωνική, γλωσσική, συναισθηματική και γνωσιακή ανάπτυξη τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://kouklopaizoume.gr/ οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση στο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να καθοδηγήσουν την ομάδα τους στην κατασκευή και εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με την παρουσίαση ενός βίντεο-παράστασης. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους συμμετέχοντες ακόμα κι από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας να καταπιαστούν με σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και μέσω της κούκλας να αφηγηθούν το δικό τους μήνυμα. Επίσης, μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά και να σέβονται τον διπλανό τους με αποτέλεσμα να καλλιεργείται η ενσυναίσθησή τους.

Τέλος, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε άτομα ευάλωτων ομάδων, καθώς η θεραπευτική εφαρμογή της κούκλας μπορεί να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών τους και την ομαλή κοινωνική ένταξή τους.

Εγγραφές (17.30-18.00)

Ενότητα 1 (18.00-18.20)
– Καλωσόρισμα από την ομάδα μας
– Επίσημος χαιρετισμός
– Χαιρετισμοί από Υπεύθυνο/η Πολιτιστικών Θεμάτων Αττικής Καλλιόπη Κύρδη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Ενότητα 2 (18.20-18.30)
Απολογισμός του «Κουκλοπαίζουμε 5», βασική εκπαίδευση Εμμανουέλα Καποκάκη, Καλλιτεχνική υπεύθυνη του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Ενότητα 3 (18.30-18.40)
Σχολιασμός συμμετοχών, ημερολόγια δράσεων Μάρω Μπουρδάλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού προγράμματος & Επικοινωνίας του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Ενότητα 4 (18.40-19.00)
Εισηγήσεις Εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα
1. Ελίζα Παυλίδου, ΔΠΕ Σάμου
2. Σημέλα Παπαδοπούλου, ΔΔΕ Κοζάνης
3. Mυρσίνη Κουτλή, ΔΠΕ Γ΄Αθήνας
4. Ανδρέας Αντωνίου, ΔΠΕ Α’ Αθήνας

Ενότητα 5 (19.00-19.10)
Ανάπτυξη Κουκλοπαίζουμε μέσα από άλλα προγράμματα

Ενότητα 6 (19.10-19.20)
Ερευνητική και διεθνή προοπτική του «Κουκλοπαίζουμε» μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ “Puppet Integrate” σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Μαρία Κολτσιδά, Διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ

Ενότητα 7 (19.20-19.40)
«Κουκλοπαίζουμε: Ενδυνάμωση των νησιών και παράκτιων περιοχών». Η εμπειρία μιας εκπαιδευτικού για το πρόγραμμα και το σημαντικό ζήτημα της ρύπανσης θαλασσών και ακτών Στέλλα Φουντουκίδου, 19ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Ενότητα 8 (19.40-20.10)
– Απονομή Βραβείων καλύτερων παραστάσεων και Βραβείο Κοινού
– Σχολιασμός νικητών και προβολή σύντομων βίντεο

Ενότητα 9 (20.10-20.30)
– Συζήτηση από Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων, Εκπροσώπους Φορέων και Εκπαιδευτικούς
– Ερωτήσεις Κοινού

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο Θέατρο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο