Βιβλίο

Το Ίδρυμα της Βουλής στη 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ-HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τιμώμενη προσκεκλημένη φέτος είναι η Σάρτζα (ΗΑΕ), ένα από τα επτά Εμιράτα του ομοσπονδιακού κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πολιτιστικού διαλόγου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του αραβικού κόσμου γενικότερα με την Ελλάδα στη σημερινή εποχή, όσο και η ανάδειξη των ιστορικών δεσμών που ενώνουν τις χώρες από την αρχαιότητα.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τι θα μελετήσουν οι επισκέπτες

Στο Περίπτερο 15 – Stand 042 οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν πρόσφατες και παλαιότερες εκδόσεις του Ιδρύματος: δοκίμια, επιμελημένες εκδόσεις πηγών, μελετήματα ιστορικού και κοινοβουλευτικού περιεχομένου, μεταφράσεις σημαντικών έργων, πολιτικές βιογραφίες, λευκώματα, πρακτικά συνεδρίων και ημερίδων. Πέρα από την εκδοτική παραγωγή, θα μπορούν να ενημερωθούν και για τη συνολική δράση του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της 20ής ΔΕΒΘ, το Σάββατο 18 Μαΐου 2023, ώρα 17:00-18:00 (Αίθουσα Κάφκα) το Ίδρυμα θα διοργανώσει την παρουσίαση της έκδοσης Η αυστριακή αρμάδα κατά την Ελληνική Επανάσταση: διπλωματία και πόλεμος, με ομιλητές:
– Όλγα Κατσιαρδή-Hering, ομότιμη καθηγήτρια, ΕΚΠΑ,
– Δημήτριος Μ. Κοντογεώργης, επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου,
– Δημήτρης Σταματόπουλος, καθηγητής, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,
– Δημήτρης Παπασταματίου, επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO
Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 16.5 – 15:00-21:00
Παρασκευή 17.5 – 10:00-22:00
Σάββατο 18.5 – 10:00-22:00
Κυριακή 19.5 – 10:00-21:00

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.thessalonikibookfair.gr/

Ιanos – Διαγωνισμός Διηγήματος και Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2024 – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο