Tips-Décor Προτεινόμενο

Τι πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα ; Τι κάνετε όταν μπαίνουν νερά ;

Ένα συχνό ερώτημα που μας στέλνετε στο Juniorsclub.gr ιδίως αυτή την εποχή, αφορά στα κουφώματα τα οποία βάζουν νερό. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο επικοινωνήσαμε με την εταιρεία ΑΦΟΙ ΦΡΟΥΝΤΑ Aluminium Systems και μιλήσαμε με τον κο Γιάννη Φρούντα όπου μας έδωσε τις παρακάτω συμβουλές. 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

“Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για εμάς, όπου το συναντάμε κυρίως σε παλιά σπίτια και κτίρια και μας καλούν ιδίως αυτή την εποχή, όταν το κούφωμα είναι εκτεθειμένο στη βροχή φυσικά. Τότε που βλέπουν ότι πρέπει να επέμβουμε άμεσα για να το διορθώσουμε ή να το αλλάξουμε, πριν γεμίσει το σπίτι νερά και προκληθούν φθορές. Για το λόγο αυτό όταν καταλάβετε πως ένα κούφωμα μπάζει νερά, πρέπει να μας καλέσετε για να εντοπίσουμε άμεσα την αιτία.”

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις πιθανές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υδατοστεγανότητας και σας συμβουλεύουμε τι να κάνετε σε περίπτωση που τα κουφώματα σας βάζουν νερά:

Τι πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα; 
1)Αν η κάσα του κουφώματος δεν έχει στοκαριστεί σωστά (αν δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ανάμεσα στον τοίχο και το κούφωμα με τον κατάλληλο στόκο) ή δεν έχει τοποθετηθεί σιλικόνη κάτω από την κάσα ή τον οδηγό του κουφώματος τα νερά περνούν ανάμεσα από την κάσα και το κούφωμα και στη συνέχεια μπαίνουν στο σπίτι.

2) Ελέγξετε την πιθανότητα να έχετε ραγισμένες μαρμαροποδιές (μάρμαρα). Σε περίπτωση που όντως έχετε, το νερό περνάει μέσα από τις οπές του ραγίσματος και κάτω από τη κάσα του κουφώματος, στο εσωτερικό του σπιτιού.

3) Αφού ελέγξετε τις κάσες περιμετρικά και σιγουρευτείτε πως είναι σωστά στοκαρισμένες, κοιτάξτε αν η κάσα του κουφώματος διαθέτει νεροχύτες.

Η απουσία νεροχυτών είναι απαγορευτική σε όλους τους τύπους των κουφωμάτων.

4) Ένα σύνηθες λάθος κατά την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου είναι τα κλειστά φύλλα στα ανοιγόμενα κουφώματα που δεν έχουν πηχάκια στο εσωτερικό (έχουν μόνο λάστιχο στο εσωτερικό περιμετρικά του τζαμιού).

Τα φύλλα αυτά δεν μπορούν να τακαριστούν με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πέφτουν και αυτό έχει ως συνέπεια την κακή υδατοστεγανότητα επειδή τα λάστιχα δεν πατάνε καλά μεταξύ τους και με αυτόν τον τρόπο αφήνουν το νερό να περάσει στο εσωτερικό.

Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί εύκολα και ίσως είναι προτιμότερη η αντικατάσταση του κουφώματος.

5) Αν ο κατασκευαστής δε χρησιμοποίησε αρμόκολλα στα σημεία που ενώνονται τα αλουμίνια, το νερό περνά απ’ την σχισμή και μπαίνει στο σπίτι.

6) Τα λάστιχα κουφωμάτων αποτελούν δομικό κομμάτι ως προς την υδατοστεγανότητα των παραθύρων. Για αυτό τα παράθυρα θα πρέπει να έχουν λάστιχο εκτός από το εσωτερικό και στο εξωτερικό του τζαμιού.

Τι κάνετε όταν μπαίνουν νερά; 

7) Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η απουσία φραχτών (τάπες χωνευτών κουφωμάτων), στο πίσω μέρος των οδηγών των συρόμενων κουφωμάτων.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα νερά (βροχή, πλύσιμο μπαλκονιών κλπ) που μπαίνουν μέσα στους οδηγούς δε βγαίνουν όλα από τις υδρορροές που υπάρχουν, αλλά, μέσα από τους οδηγούς οδηγούνται στο πίσω μέρος αυτών, που βρίσκεται μέσα στο κενό των τούβλων (τρύπα) και τελικά καταλήγουν (ρέουν) στην τοιχοποιία.

Αυτή είναι και η αιτία που σε πολλές οικίες δημιουργούνται υγρασίες στο εσωτερικό του σπιτιού και ιδίως στην πλευρά που “χωνεύονται” τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα.

Το πρόβλημα μειώνεται δραστικά αν χρησιμοποιηθούν τάπες (φράχτες) στο πίσω μέρος των οδηγών των χωνευτών κουφωμάτων και στο σημείο όπου ο οδηγός βρίσκεται μέσα στην τοιχοποιία (τρύπα).

Προσοχή! Τα κουφώματα αλουμινίου δεν θα πρέπει να πλένονται με πιεστικά η με λάστιχα που ρίχνουν το νερό με υψηλή πίεση, πάνω στα κουφώματα.

Κι αυτό γιατί η ταχύτητα που πέφτει το νερό πάνω στο παράθυρό μας , από ένα πιεστικό, εξομοιώνει (σε πίεση) συνθήκες τυφώνα. Έτσι, ο καθαρισμός των κουφωμάτων μας θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με χαμηλή πίεση.

Ποια είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΦΡΟΥΝΤΑ Aluminium Systems ;

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΦΡΟΥΝΤΑ στην Πάτρα δραστηριοποιείται στην εμπορία και διάθεση κουφωμάτων αλουμινίου, καθώς και στη δημιουργία μεταλλικών κατασκευών. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1992 από τον πατέρα των σημερινών ιδιοκτητών, Φρούντα Αθανάσιο. Από το 2010 έως και σήμερα, την εταιρεία διευθύνουν οι Νίκος και Γιάννης Φρούντας, αναβαθμίζοντας διαρκώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των προϊόντων. 
Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΦΡΟΥΝΤΑ, έχουμε ως βασικό μας μέλημα την άριστη εξυπηρέτηση κάθε πελάτη. Η συνεργασία μας μαζί σας δεν σταματά στην εγκατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου. Συνεχίζουμε πάντοτε δίπλα σας με οργανωμένο τμήμα service, που αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service). 
Απευθυνθείτε στην εταιρεία μας στην Πάτρα, για κουφώματα αλουμινίου από κορυφαίες εταιρείες του χώρου (ALUMIL, EUROPA, ELVIAL), καθώς και για μεταλλικές κατασκευές στα μέτρα σας. Στους πελάτες μας συγκαταλέγονται: ιδιώτες, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τεχνικές εταιρείες, εργολάβοι, επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα και δημόσιοι φορείς. 
Η επιχείρηση αναλαμβάνει παράλληλα και κάθε διεκπεραίωση που σχετίζεται με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Αναβαθμίζουμε την κατοικία σας ενεργειακά, εξασφαλίζοντας για εσάς μείωση στο κόστος θέρμανσης! Επικοινωνήστε μαζί μας, για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε. Βρισκόμαστε στο πλευρό του πελάτη, δίνοντας εγγυημένες λύσεις, που κάνουν τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

4 υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται ελάχιστη προσοχή και φροντίδα!

Για απολύμανση χωρίς την χρήση χημικών επιλέξτε τον καθαριστή ατμού SC2 EasyFix της Kärcher!

Βρείτε και εσείς τον αφυγραντήρα που σας ταιριάζει – Βάλτε τέλος σε μικρόβια, ιούς, γύρη, σκόνη και αλλεργιογόνα

20 κανόνες για να γεμίσει θετική ενέργεια το σπίτι σου σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Φενγκ Σούι

22 φανταστικές ιδέες για το υπνοδωμάτιο, όταν ο χώρος του δωματίου είναι πολύ μικρός!!! (φωτογραφίες)

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο