Αυτό το πιάτο μπορείτε να το σερβίρετε από μόνο του, είναι όμως ιδανικό για μπουφέ, για πικ-νικ και για ένα παιδικό πάρτυ. Επίσης, αρέσει πολύ στα παιδιά και μπορείτε ανάλογα με τα γούστα σας να τονίσετε τα καυτερά του σημεία και να προσθέσετε μια πιπεριά τσίλι. Προσοχή όμως, το καυτερό πιάτο το δοκιμάζουν μόνο οι ενήλικες!!! Μια υπέροχη συνταγή από την μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Μπουρεκάκια με κιμά!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι-πιπέρι
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λάδι
Συνταγή:
1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι και λίγο πριν κάψει προσθέτουμε τον κιμά και το σοτάρουμε, μαζί θα προσθέσουμε και όλα τα υλικά μας (μπαχαρικά).
3.Αφού σοταριστούν καλά, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει και να να μείνει με το λάδι. Σε εκείνη τη φάση θα το τσιγαρίσουμε λίγο ακόμα, με προσοχή να μη μας κολλήσει. Να το ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
4.Κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες το φύλλο και τοποθετούμε δυο μεγάλες κουταλιές από τον κιμά (να μην είναι πολύ καυτή η γέμιση). Τυλίγουμε σε στρογγυλά μπουρεκάκια και διπλώνουμε στα πλαϊνά το φύλλο, να μην μας χυθεί η γέμιση.
5. Σε καυτό λάδι, τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια και έπειτα τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας απορροφητικό. Μπορούμε να τα ψήσουμε με αντικολλητικό χαρτί, στο φούρνο.
Καλή όρεξη!
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ