Είτε έχετε ψητό κρέας και θέλετε να συνοδεύσετε με πατάτες, είτε έχετε μπιφτέκια, είτε θέλετε να φτιάξετε ένα ταψί πατάτες φούρνου χωρίς κρέας, εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τη πιο νόστιμη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Το μυστικό για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
250 gr Σκληρό τυρί Δανίας
1 ζουμερή ντομάτα
Μουστάρδα
1 μεγάλο κρεμμύδι
6-7 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
10 φέτες πάριζα
Συνταγή:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέγεθος για φούρνου αλλά πιο μικρές, τις πλένουμε και τις βάζουμε στο ταψί.
2.Στο μούλτι βάζουμε, το κρεμμύδι, τη ντομάτα την οποία έχουμε ξεφλουδίσει, 5 κουταλιές της σούπας μουστάδρα, 1 μικρό φλυτζανάκι νερό και χτυπάμε καλά.
3.Ρίχνουμε το μείγμα από το μούλτι στις πατάτες, προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα, πιπέρι, τις σκελίδες το σκόρδο, ρίγανη, λίγο νερό ακόμη και μπόλικο ελαιόλαδο. Κόβουμε το τυρί σε κομματάκια και το προσθέτουμε στο ταψί.
4.Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
5.Σερβίρεται ζεστό.
Τα μυστικά μου:
-Μπορούμε στις πατάτες μας, να κόψουμε κομμάτι πάριζα ή μπέικον και να τα ψήσουμε μαζί. Είναι όμως πεντανόστιμη συνταγή και χωρίς αλλαντικά.
Καλή όρεξη!