Ζώα

Τα αδέσποτα σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας από τον Δήμο Αγρινίου

Η απόφαση πάρθηκε μετά:

α) την επιβεβλημένη ανάγκη δημιουργίας χώρου φιλοξενίας του αυξημένου αριθμού των αδέσποτων στην πόλη μας λόγω των συχνών εγκαταλείψεων.

β) την αδυναμία των φιλοζωικών οργανώσεων να συνδράμουν αποτελεσματικά λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων φιλοξενίας.

γ) την επιτακτική  ανάγκη για αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος διαχείρησης αδεσπότων του Δήμου με στόχο:

– την προστασία των ζώων συντροφιάς

-την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, ιιι) τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και

-την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων λύσσας.

adespota

«Από τα ανωτέρω, σαφώς προκύπτει, ότι ο Δήμος Αγρινίου, έκανε και κάνει το καλύτερο δυνατό για την προστασία, τη μέριμνα και τη φροντίδα των αδεσπότων ζώων, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων αλλά και για την προστασία του πολίτη. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η δημοτική αρχή, για την υιοθεσία τους, με βάση και τα κίνητρα που θα δοθούν από πλευράς δήμου » ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο χώρος που θα δημιουργηθεί το καταφύγιο, είναι περίπου 12 στρέμματα (παλαιά θέση Δημοτικού Λαχανόκηπου). Η έκταση είναι ήδη περιφραγμένη, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου,  έχει εύκολη οδική πρόσβαση, έχει νερό  και απέχει όχι λιγότερο από 500 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του πλησιέστερου οικισμού ή της πόλης.

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  Αγρινίου θα φροντίσει για την διευθέτηση όλων των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν για την εκτέλεση της απόφασης της δημιουργίας και εγκατάστασης του καταφυγίου αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο