Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Αυξάνεται η παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Δείτε τα επίσημα στοιχεία, μέσα και η Ελλάδα.

Στις 15 Απριλίου 2015, ο INHOPE, ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών για το παράνομο περιεχόμενο του Ίντερνετ, μέλος του οποίου είναι η SafeLine, δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία του για το 2014.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στον αριθμό καταγγελιών παιδικής πορνογραφίας που έλαβε ο INHOPE το 2014.

grafima-juniorsclub

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2014 ο INHOPE έλαβε και διαχειρίστηκε 83.644 καταγγελίες για μοναδικά URLs με παιδική πορνογραφία, σχετικά με τις 48.910 καταγγελίες που έλαβε την προηγούμενη χρονιά και τις 33.821 που έλαβε το 2012. Από τις καταγγελίες που έλαβε ο INHOPE, το 98% προωθήθηκαν στις αστυνομικές αρχές μέσα σε 24 ώρες, ενώ το 93% του παράνομου περιεχομένου κατέβηκε μέσα σε 72 ώρες συμβάλλοντας δυναμικά με τον τρόπο αυτό στην προστασία των θυμάτων και την εξάλειψη του φαινομένου παιδικής πορνογραφία στο Ίντερνετ.

grafima1-juniorsclub.gr

Σύμφωνα με τον χάρτη που βλέπετε, κόκκινη κουκκίδα υπάρχει και στην Ελλάδα. Αυτό δηλώνει ότι οι μετρήσεις συμπεριλαμβάνουν και αύξηση περιστατικών στην χώρα μας.  

Ο INHOPE είναι ο Διεθνής Σύνδεσμος όλων των Ανοικτών Γραμμών καταγγελιών υλικού παιδικής πορνογραφίας που λειτουργούν στον κόσμο. Από το 2010 διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρησης καταγγελιών, μέσω του οποίου προωθούνται και επεξεργάζονται με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό όλες οι καταγγελίες που λαμβάνει από τις 48 Ανοικτές Γραμμές που λειτουργούν σε 43 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Eπίσημο μέλος της Ελλάδας στον INHOPE αποτελεί η SafeLine η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο από το 2003. Μπορείτε ακόμη να μαθαίνετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα στο Facebook ή να ακολουθήσετε στο Twitter (@safeline_gr).

Ο INHOPE είναι μία παγκόσμιας εμβέλειας συντονισμένη προσπάθεια για την πάταξη του φαινομένου παιδικής πορνογραφίας και έχει συμβάλει δυναμικά στην εξιχνίαση μεγάλων κυκλωμάτων διεθνώς. Η SafeLine η μοναδική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο του Ίντερνετ στην Ελλάδα, έχει την τύχη να είναι, από το 2003, ένα από τα πρώτα μέλη της συντονισμένης αυτής προσπάθειας για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο