Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Αθανασία Δαλακούρα: Η μαθήτρια που μπαίνει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Η Αθανασία Δαλακούρα είναι η 17χρονη μαθήτρια από την Ροδόπη, που φοιτά στο ιδιωτικό Σχολείο Άξιον της Ξάνθης και κατάφερε με βαθμό 20 σε όλα τα μαθήματα να γίνει δεκτή με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Η 17χρονη μαθήτρια Αθανασία Δαλακούρα

Η ίδια -μιλώντας στην ΕΡΤ- δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τα όνειρα και τους στόχους της που γίνονται πραγματικότητα, σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Η ίδια θέλει να σπουδάσει Φυσική και να κινηθεί στον τομέα της έρευνας που τόσο αγαπάει και που επέλεξε να δραστηριοποιηθεί, τελειοποιώντας τις γνώσεις και την επιστήμη που θα επιλέξει να υπηρετήσει.

Προς το παρόν δήλωσε, πως θέλει να απολαύσει το ταξίδι στην γνώση και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, βάζοντας το δικό της λιθαράκι για να μένουν στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι.

Οι Σπύρος Τερλεμές, Λέανδρος Κουρτίδης, Άγγελος Χουβαρδάς, Αθανασία Δαλακούρα και Νικολέτα Μπάρμπα βραβεύτηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη.

Πέντε νέοι που έφεραν διεθνείς διακρίσεις στους τομείς του αθλητισμού και των επιστημών, βραβεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, στο πλαίσιο του 5ου Παιδικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής.

Κατά την τελετή βραβεύτηκαν ο Σπύρος Τερλεμές για τις σημαντικές διακρίσεις του σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς Φυσικής, οι Λέανδρος Κουρτίδης και Άγγελος Χουβαρδάς για τις διακρίσεις που απέσπασε η εφαρμογή e-Αιμοδότες στον πρόσφατο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, η Αθανασία Δαλακούρα για τις σημαντικές διακρίσεις της σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς στις φυσικές επιστήμες, και η Νικολέτα Μπάρμπα για την σημαντική διάκρισή της στην πάλη στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

πηγή

10 ιδέες για να παίξει το παιδί μέσα στο σπίτι

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο