Απόψεις Εκπαίδευση Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Δημήτρης Χαλιώτης: Πρώτες βοήθειες για παιδιά από το Δημοτικό!

από τον Χαλιώτη Δημήτριο, Εθελοντή Ναυαγοσώστη – Εκπαιδευτή, Υπεύθυνο Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ΕΕΣ Πάτρας

Από τις ηλικίες του δημοτικού ακόμα, τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών. Ήδη αρκετοί Σύλλογοι και Σχολεία μας ζητούν να τους κάνουμε ενημερώσεις πρώτων βοηθειών, σε παιδιά, γονείς και δασκάλους/καθηγητές.

Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διεξήγαγε ενημερώσεις Πρώτων Βοηθειών, σε μαθητές και καθηγητές του συνόλου σχεδόν, των Σχολείων του Νομού Αχαΐας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε και φέτος την εν λόγω δράση.

Ποια είναι η εκπαίδευση στον Ερυθρό Σταυρό;

Ο Ερυθρός Σταυρός, παρέχει πιστοποιημένα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες καθώς και πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης Ζωής για πολίτες, ενώ όπου του ζητείται, διεξάγει ενημερώσεις πρώτων βοηθειών. Επιπλέον, όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταρτιστεί περισσότερο, επιλέγοντας να γίνει εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, ακολουθώντας έναν από τους τρείς τομείς του, τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, τον Τομέα Υγείας και τον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το σχολείο θα μπορούσε να εντάξει το μάθημα συμπεριφοράς στη θάλασσα ή στη φύση και κυρίως το μάθημα πρώτων βοηθειών;

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα εκτενών συζητήσεων. Νομίζω ότι το υπουργείο Παιδείας, το έχει λάβει υπόψη του. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το μάθημα της κολύμβησης έχει εισαχθεί στα δημοτικά σχολεία. Η ασφάλεια στο νερό και οι πρώτες βοήθειες ενδεχόμενως να μπορούσαν επίσης να ενταχθούν. Σε πολλές χώρες αυτό ήδη συμβαίνει.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Διακοπές με ασφάλεια για παιδιά & εφήβους!

Μετάβαση στο περιεχόμενο