Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η παιδική χορωδία της Πολυφωνικής στην 27 η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Καλαμάτας

27 Απριλίου @ 12:00 14:00

Αναχωρεί το προσεχές Σάββατο για την Καλαμάτα η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», η οποία θα λάβει μέρος στην 27 η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Καλαμάτας, που συνδιοργανώνεται από τον Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «Ορφεύς» και το Σύλλογο «Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον περικαλλή Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, το βράδυ του Σαββάτου στις 8, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Θα μετάσχουν: το Φωνητικό Σύνολο «de profundis» και Μικτή Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (διεύθυνση: Ευθύμιος Μαυρίδης), η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» (διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης), η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» (διεύθυνση: Γιώργος Σκλήκας), το Κουαρτέτο εγχόρδων «Hemiolion» και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ».

Θα ακουστούν χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών, ενώ η Πατρινή χορωδία, με τη διεύθυνση της Μαέστρου Αρετούσας Νικολοπούλου και στο πιάνο τη Μαρίνα Μυλωνά (και οι δύο καθηγήτριες του Ωδείου της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ») θα ερμηνεύσει τα έργα: «ΠΡΟΣΕΥΧΗ», ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ, «DOLCISSIMA ΜΑRΙΑ», GIOACCHINO ROSSINI, «AVE MARIA», ΧΑΡΗΣ ΠΕΓΙΑΖΗΣ, «STABAT MATER (Duetto: «Stabat Mater dolorosa») GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI και «ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΑΝΑ», Ύμνος άγνωστης προέλευσης, ένα μοιρολόι για τη Μεγάλη Παρασκευή, απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Γκάτσος, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, επεξεργασία: ΣΟΦΙΑ ΓΙΟΛΔΑΣΗ.

Στο τέλος της συναυλίας, όλες οι χορωδίες θα αποδώσουν στίχους από την α΄ και γ΄ στάση των εγκωμίων της Μεγάλης Παρασκευής, που θα διευθύνει τιμητικά η Διευθύντρια της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», Αρετούσα Νικολοπούλου, μετά από επιλογή των οργανωτών.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ στο αρχηγείο θα μετέχουν και οι Έφοροι του τμήματος, Σοφία Αλεξοπούλου και Δήμητρα Τσιλιμπότη.

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο