Ζώδια

Η μαμά Αιγόκερος (Δεκέμβριος 22 – Ιανουάριος 19)

Τα δυνατά της σημεία

Εργατικότητα

Η μαμά Αιγόκερος θα κάνει τα πάντα για να έχει η οικογένειά της οικονομική εξασφάλιση και … ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.  Ο Αιγόκερος ορίζει το δέκατο ζώδιο του Ζωδιακού της καριέρας. Δεν φοβάται να λέει «όχι» γιατί ξέρει ότι έτσι διδάσκει τα παιδιά της. Το ζώδιο συμβολίζεται από την κατσίκα του βουνού που αργά και σταθερά ανεβαίνει το πέτρινο μονοπάτι. Έχει στρατηγική και σκέφτεται πολύ μπροστά. Θέλει τα παιδιά της να έχουν τα καλύτερα, από ρούχα και εκπαίδευση. Τα παιδιά της μαθαίνουν να δουλεύουν σκληρά και να τα βγάζουν πέρα μόνα τους στη ζωή.

 Σταθερές αξίες

Ο Αιγόκερος είναι ένα παραδοσιακό ζώδιο με δυνατή την αίσθηση του καθήκοντος και της ιστορίας. Της αρέσει να ψάχνει τις ρίζες της και να φτιάχνει το γενεαλογικό δέντρο. Είναι δεμένες με τους γονείς τους και τους στηρίζει μέχρι το τέλος. Θέλει να τους κάνει περήφανους. Τα παιδιά της σίγουρα θα σέβονται τους μεγαλύτερους και θα ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος.

 Τα δύσκολα σημεία της

Είναι πολύ σοβαρή

Το να είσαι γονιός, είναι αρκετό για να ανησυχείς αλλά σε κρατά σε εγρήγορση. Μη δίνεις σημασία και μη σε ρίχνουν τα ασήμαντα πράγματα.

Το στυλ της «μαμά μάρτυρας» μπορεί να κουράσει τα παιδιά σας. Μπορεί να τους δώσει την εντύπωση ότι η ζωή είναι μόνο δύσκολη, που πάντα θα παλεύουν και αυτό βλάπτει την αυτοπεποίθησή τους. Θυμηθείτε ότι είσαστε το πρότυπό τους. Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν τη μαμά τους χαρούμενη και όχι σκεπτική συνέχεια. Δε θα χαλάσει ο κόσμος αν τα παιδιά σας πάρουν κακούς βαθμούς, κάνουν ένα λάθος ή φάνε κάτι ανθυγιεινό. Χρησιμοποιείστε τη σοφία του ζωδίου σας για να τα βοηθήσετε να μάθουν από τα λάθη τους, χωρίς να υπερβάλετε και να κατηγορείται τον εαυτό σας. Να τα αγαπάτε ό,τι και να γίνει.

Εμμονή με την εικόνα

Αν έχετε τη δυνατότητα, τα παιδιά σας θα πάνε σε ιδιωτικό σχολείο και θα ασχολούνται με elit  αθλήματα. Προσέξτε γιατί τα παιδιά, μπορεί να χάσουν τον αυθορμητισμό τους αν είναι όλα προγραμματισμένα. Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι, και όχι διαγωνισμός. Χαλαρώστε!

 

Διάσημες μαμάδες Αιγόκεροι: Michelle Obama, Kate Moss, Τζένη Καρέζη

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο