Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Μαρτυρία μιας φοιτήτριας που έπασχε από νευρική ανορεξία. Δείτε φωτογραφίες

Άλλο ένα περιστατικό νευρικής ανορεξίας με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια από το Κέιμπριτζ της Αγγλίας, η οποία ζούσε επί σειρά ετών καταναλώνοντας μόλις 10 θερμίδες την ημέρα.

Ο λόγος για την Beth Hall, η οποία ζούσε μόνο με τσάι και καφέ. Αποφασισμένη να χάσει τα περιττά κιλά, μπορεί να περνούσε έως και τρεις ημέρες χωρίς να βάλει τίποτα στο στόμα της.

Σήμερα, σε ηλικία 24 ετών, μοιράζεται τη συγκλονιστική της ιστορία και εξηγεί πώς κατάφερε να νικήσει την ανορεξία. Με τον αυστηρό περιορισμό θερμίδων που επέβαλε στον εαυτό της, η Beth έφτασε να ζυγίζει λιγότερο από 30 κιλά. Σήμερα, έχει καταφέρει να πάρει βάρος.

foititria-anorexia-juniorsclub2

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σοβαρή διατροφική διαταραχή, η νεαρή εισήχθη σε κλινική και έχει καταφέρει πλέον να ανακάμψει πλήρως.

 «Δεν είχε σημασία πόσα κιλά είχα χάσει», δηλώνει η ίδια, «έβλεπα πάντα ένα χοντρό γουρούνι όταν κοιτούσα στον καθρέφτη». «Δεν έτρωγα μεσημεριανό στο σχολείο και όταν η μητέρα μου διεγνώσθη με καρκίνο του δέρματος, το 2008, μπορούσα να κρύβω τις διατροφικές μου συνήθειες, αφού εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο για θεραπεία.» Η νεαρή παραδεχόταν ότι δεν έτρωγε τίποτε επί μέρες όμως επέμενε ότι δεν της συμβαίνει κάτι ανησυχητικό.

foititria-anorexia-juniorsclub

Η Beth αναγκάστηκε να παρατήσει το πανεπιστήμιο το 2009, αφού δεν ήταν πλέον σε θέση να αποδώσει. «Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτε άλλο πέραν του φαγητού, η ασθένεια ήταν εκτός ελέγχου και αδυνάτιζα όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.»

πηγή: kontranews

Μετάβαση στο περιεχόμενο