Θέματα υγείας

Βιωματικό σεμινάριο «Το στρες του τσεκάπ» από το «Άλμα Ζωής»

Μέσα από την εμπειρία μας έχουμε παρατηρήσει ότι το μεγαλύτερο, αν όχι όλο το ποσοστό των γυναικών, βιώνουν έντονο άγχος όταν φτάνει η ώρα να κάνουν τις καθιερωμένες τους εξετάσεις για να δουν αν συνεχίζουν να πηγαίνουν όλα καλά με την υγεία τους. Το άγχος μπορεί να είναι λειτουργικό, δηλαδή να τις κινητοποιεί σε δράση, αλλά και δυσλειτουργικό, δηλαδή ο φόβος τους να είναι τόσο έντονος που να αναβάλλουν τις εξετάσεις, να αρνούνται να τις κάνουν ή να εμφανίσουν σωματικά συμπτώματα πχ. αυπνίες, ταχυκαρδίες, νευρικότητα, κρίσεις άγχους κτλ. Σημαντικό είναι να ξέρει κανείς ότι η ανησυχία μέχρι κάποιο βαθμό είναι φυσιολογική και όσο περνούν τα χρόνια από την εμφάνιση της νόσου το πιθανότερο είναι να μειώνεται η ένταση και η συχνότητα του στρες.

Με αφορμή τη συχνότητα του στρες που παρατηρούμε θα πραγματοποιήσουμε την Πέμπτη 30 Απριλίου10.00-14.00  στα γραφεία του Συλλόγου βιωματικό σεμινάριο για γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού σχετικά με το στρες που αντιμετωπίζουν όταν χρειάζεται να κάνουν το καθιερωμένο τους τσεκάπ. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και διάλογο να μάθουν πώς να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες τους, αλλά και την αξία που πολλές φορές μπορεί να έχει.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, καλέστε μας άμεσα για κράτηση θέσης στο 2610 22 22 74 καθημερινά 9.00-15.00. Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης των θέσεων, το σεμινάριο θα επαναληφθεί.

Συντονίστριες: Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Ράνια Πανουργιά, Κλινική Ψυχολόγος MSc

Μετάβαση στο περιεχόμενο