Απόψεις

Τι μου κέντρισε το ενδιαφέρον στο καινούριο στέκι της Πάτρας. Τι εννοείς ποιο;

antonis-lappas.juniorsclub

από τον Αντώνη Λάππα

Ένα καθημερινό βράδυ Δευτέρας και εγώ κουρασμένος. Έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε λεπτά από τότε που έκλεισα τον υπολογιστή. “Τέλος για σήμερα” , αναλογίστηκα. Επιτέλους, θα αφεθώ στα γλυκά χέρια του ύπνου… ή έτσι νόμιζα καλύτερα, μέχρι να θρυμματίσει αυτήν τη σύντομη και εύθραυστη πουπουλένια σκέψη, ο ενίοτε ενοχλητικός ήχος του κινητού μου. Μήνυμα. Μια φίλη μου με προσκαλεί να πάμε σε ένα καινούριο μαγαζί που άνοιξε στο κέντρο… Το σκέφτομαι.. επιμένει… είμαι κουρασμένος… το ξανασκέφτομαι..αποφασίζω να πάω(και ας ελπίσουμε να μην το μετανιώσω).

Βγαίνω έξω. Η νύχτα είναι γλυκιά. Ρωτάω τη φίλη μου πού είναι αυτό το περιβόητο καινούριο μαγαζί. Φιλοποίμενος μου λέει. “Για να δούμε” σκέφτομαι μεταξύ σοβαρού και αστείου. Μέτα από λίγη ώρα φτάνουμε… η αρχική εντύπωση είναι αρκετά θετική. Νοσταλγική θα έλεγα… Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο που παραπέμπει σε ένδοξες εποχές της Πάτρας (εξάλλου είναι γνωστό πως αυτή η πόλη διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό για τα νεοκλασικά της κτήρια), σε εποχές πιο ρομαντικές, πιο αυθεντικές!… Κοιτάω πώς λέγεται. “Beetle” γράφει με ωραία καλλιτεχνικά γράμματα.

Τα πολλά φυτά που το περιβάλλουν το κάνουν ακόμα πιο όμορφο και επιβλητικό. Είναι βράδυ και τα φώτα είναι ανοιχτά…μικρές όμορφες φωτεινές αντιθέσεις συμβάλλουν σε μια εξαίσια αισθητική, υπεύθυνη να μου φτιάξει τη διάθεση. Προχωράμε προς την κεντρική είσοδο και η υποδοχή βρίσκεται εκεί. Ευγενικότατη, φιλική, πρόθυμη να με “φιλοξενήσει”, να με κατατοπίσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία μου.

11056068_367227093484860_8060612439864634211_n

Ο χώρος είναι το ίδιο εξαιρετικός και η αυλή που διαθέτει είναι ιδανική για το καλοκαίρι που πλησιάζει. Εμείς καθίσαμε στην αυλή, καθώς ο εσωτερικός χώρος του νεοκλασικού μαγαζιού θα είναι διαθέσιμος τον χειμώνα. Το μπαρ εξωτερικό και αυτό. Νιώθω πως βρήκα μια καλοκαιρινή παρένθεση μέσα στην τσιμεντένια πόλη… Οι πελάτες είναι φοιτητές αλλά υπάρχουν και οικογένειες.

Κοιτάω τον κατάλογο. Μεγάλη ποικιλία από ποτά, μπίρες και κοκτέιλς. Η κουζίνα μού λένε θα είναι διαθέσιμη σε λίγο καιρό..Παραγγέλνουμε. Το εξυπηρετικό προσωπικό ευγενέστατο, με προθυμία να φροντίζει να “ανεφοδιάζει” το τραπέζι με φρέσκο νερό αλλά και να φέρνει μικρές λιχουδιές για να τσιμπολογάμε, ενώ κουβεντιάζουμε.

11147095_366811583526411_5053508786312797695_n

Το μαγαζί διαθέτει εξαίσια αισθητική, ευγενικές φυσιογνωμίες, ανοιξιάτικη διάθεση και αποτελεί μια φωτεινή κουκκίδα σε έναν δρόμο με απρόσωπα κτήρια. Ο καιρός έχει ανοίξει και το γλυκό αεράκι με φυσά. Συνεχίζω την κουβέντα με τη φίλη μου. Όλα τελικά τα στοιχεία συνέθεσαν σε μια τέλεια νύχτα. Την ευχαριστώ που επέμενε… Μένει να απολαύσω τη βραδιά τώρα.

Τη ρωτάω πότε θα ξαναέρθουμε… 

Το προτείνω ανεπιφύλακτα!… 

Μετάβαση στο περιεχόμενο