Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Γεωργία Ηλιοπούλου: Πώς μπορείς να στερήσεις τη μαγεία από τα παιδιά; – Η ηθοποιός που διαπρέπει στην Πάτρα

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Γνωρίζω την Γεωργία Ηλιοπούλου ως άνθρωπο αλλά και ως ηθοποιό και είναι μια αξιόλογη φίλη με μεγάλο ταλέντο.

Μάλιστα, έχω την τιμή να πρωταγωνιστεί στην ταινία μικρού μήκους “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι” με συμπρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, με δικό μου σενάριο και σκηνοθεσία.

Η Γεωργία, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Εδώ, εκτός από την όμορφη οικογένεια της με το σύζυγο της και τα δυο της παιδιά, έχει και τη δική της θεατρική ομάδα, όπου σκηνοθετεί και παίζει σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις της, σε σχολεία, στο θέατρο Act και σε άλλες θεατρικές σκηνές. Είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός όπου έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει το Πατρινό κοινό και οι μαθητές της στη Δραματική σχολή και στο Πανεπιστήμιο.

Συνέντευξη με την Ηθοποιό – Σκηνοθέτις,  Γεωργία Ηλιοπούλου

J.C.: Πώς επιδρά το θέατρο στη ζωή των παιδιών;

Γ.Η.: Το θέατρο είναι μαγικό! Πώς μπορείς να στερήσεις τη μαγεία από τα παιδιά; Με το θέατρο, τα παιδιά ταξιδεύουν, καλλιεργούν τη φαντασία τους, ταυτίζονται με την ιστορία και τους ήρωες, καθώς και στο καθημερινό παιχνίδι τους, τα ίδια υποδύονται και παίζουν ρόλους.

Μπορείς να περάσεις πολλά μηνύματα μέσα από το θέατρο! Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος εκπαίδευσης, αρκεί να μη γίνει, μόνο διδακτικό!

J.C.: Οι γονείς πηγαίνουν θέατρο, τα παιδιά;

Γ.Η: Ναι! Ιδίως τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε το παιδικό θέατρο να ανεβαίνει, Οι γονείς αναζητούν τις καλές παιδικές παραστάσεις και ένας από τους λόγους είναι, ότι μια καλή παιδική παράσταση, θα αρέσει πια και στους ίδιους τους γονείς.

J.C.:Αισθάνεσαι μεγαλύτερη ευθύνη όταν παίζεις μπροστά σε παιδιά;

Γ.Η.: Δεν είναι θέμα ευθύνης, είναι αυτογνωσία. Γνωρίζεις πως αν δεν αρέσει στα παιδιά η παράσταση ή συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο, δε θα ξεφύγει από το σχολιασμό των παιδιών. Θα το εκφράσουν αφιλτράριστα και με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

J.C.:Υπάρχουν στην Πάτρα καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις;

Γ.Η.: Υπάρχουν καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις από τη στιγμή που υπάρχει κοινό γι αυτές ενώ πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον ανταγωνισμό. Τα θέατρα στην Πάτρα επενδύουν σε μια καλή παιδική παράσταση και η στήριξη του κόσμου τους δικαιώνει.

J.C.:Με ποια κριτήρια επιλέγουν οι γονείς μια καλή παιδική θεατρική παράσταση;

Γ.Η.: Τα κριτήρια είναι αμέτρητα. Ξεκινώντας από το θέμα της παράστασης, τους ηθοποιούς, τη μουσική, τα κοστούμια, όλα μαρτυρούν πόση δουλειά υπάρχει πίσω από την εικόνα που βλέπουμε. Στην Πάτρα πια και μόνο από τον θεατρικό χώρο που παρουσιάζεται μια θεατρική παραγωγή, καταλαβαίνεις σε τι επίπεδο θα είναι η παράσταση που θα δεις. Αυτό είναι ωραίο γιατί αναγνωρίζεται η δουλειά σου.

J.C.:Παραστάσεις σε σκηνή θεάτρου ή σε σχολικές σκηνές;

Γ.Η.: Σίγουρα στη σκηνή του θεάτρου! Υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ηθοποιό. Για εμένα οι σχολικές σκηνές είναι πάντα πρόκληση, γιατί χρειάζεται κάθε φορά να προσαρμόσεις την παράσταση σε διαφορετικό χώρο , ενώ παράλληλα πρέπει να καταφέρεις να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών θεατών, χωρίς να έχεις τα τεχνικά μέσα, όπως ο φωτισμός και η καλή ακουστική.

J.C.:Μια συμβουλή για τα παιδιά που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί.

Γ.Η.: Οι τέχνες στην χώρα μας δε στηρίζονται από το κράτος και συνέχεια υποβιβάζονται. Οπότε θα έλεγα να ακολουθήσουν το δρόμο του θεάτρου, μόνο αν δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό, καθώς οι δυσκολίες είναι αμέτρητες.

Θεατρικές ομάδες και Θέατρο για παιδιά

H Ομάδα Juniorsevents με επικεφαλής την Ελένη Βασιλοπούλου, ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και διοργανώνει ευφάνταστα πάρτι και άλλες θεματικές εκδηλώσεις για παιδιά όλων των ηλικιών.

Επίσης, η Γεωργία Ηλιοπούλου έχει την Θεατρική Ομάδα Τραμπάλα με παραστάσεις που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

Τα τελευταία χρόνια, το θέατρο αποτελεί αναγνωρισμένη παιδαγωγική μέθοδο με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά που γνωρίζουν τη μαγεία του!

Στο juiorsclub.gr υπάρχει η κατηγορία events και το ημερολόγιο για την Πάτρα, όπου εκεί θα βρείτε οποιαδήποτε θεατρική παράσταση αφορά σε παιδιά, εφήβους και νέους.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και όσοι θέλουν να ενημερωθούν για διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται σε παιδιά, μπορούν να έχουν και ένα newsletter αν μας στείλουν τα στοιχεία τους στο info@juniorsclub.gr. Το σχολείο σας ή έχετε μια θεατρική ομάδα ή κάνετε μια εκδήλωση για παιδιά μπορείτε να στείλετε έν δελτίο τύπου στο ίδιο email και να ενταχθεί δωρεάν στο ημερολόγιο του juniorsclub.gr

«Οι φίλοι δεν αγοράζονται»: Το συγκινητικό βίντεο μαθητών για τα αδέσποτα ζώα

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο