Ζώα

Πυροβόλησαν δελφίνι. Εντοπίστηκε νεκρό στην παραλία Πυργάκι της Νάξου. Δείτε φωτογραφίες

Τα δελφίνια, παρότι είναι τόσο αξιαγάπητα, ο άνθρωπος παραμένει ο μοναδικός φυσικός τους εχθρός…

Σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε, δελφίνι, την Κυριακή (26 Απριλίου 2015) από μέλη του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής” στην παραλία Πυργάκι της Νάξου…

Το δελφίνι όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες ήταν δεμένο από την ουρά με σχοινί και κομμάτια από δίχτυ

delfini_nekro_2-juniorsclub

Οι φωτογραφίες του άτυχου δελφινιού στάλθηκαν στο ερευνητικό Κέντρο “ΑΡΙΩΝ” και όπως συμπέραναν οι επιστήμονες πρόκειται για νεαρό αρσενικό δελφίνι το οποίο πυροβολήθηκε και γι αυτό φέρει τρεις οπές κοντά στο πρόσωπο και το στομάχι του. 

delfini_nekro_04-juniorsclub

Δελφίνια και κίνδυνοι

Τα ελληνικά πελάγη έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών. Το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus) και το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis). Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια επικοινωνία με κώδικες που δεν θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί κανείς για ένα θαλάσσιο θηλαστικό.

Τα δελφίνια, παρότι είναι τόσο αξιαγάπητα, ο άνθρωπος παραμένει ο μοναδικός φυσικός τους εχθρός… Απειλούνται από τις αλιευτικές δραστηριότητες (ηθελημένη θανάτωση ή τυχαία παγίδευση) και άλλους κινδύνους όπως: Πετρελαϊκή ρύπανση, μόλυνση από τη συσσώρευση τεχνητών χημικών ενώσεων στους ιστούς τους, όχληση, κλιματική αλλαγή, ηχορύπανση, παρενόχληση από σκάφη αναψυχής, στρατιωτικές ασκήσεις και έρευνες για υδρογονάνθρακες απειλούν όλα τα είδη δελφινιών αλλά και τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά.

Μπορούμε να μάθουμε να ζούμε μαζί και να μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι; Ας το ανακαλύψουμε!

delfini_nekro-juniorsclub.gr

 Αν εντοπίσετε νεκρό ή τραυματισμένο δελφίνι ειδοποιήστε άμεσα το πλησιέστερο Λιμεναρχείο και το Ερευνητικό Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ» 

πηγή: naxostimes

Μετάβαση στο περιεχόμενο