Ζώα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς – Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και με σύμμαχο τον καιρό η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς που συνδιοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.), η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης για παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στην λιμνοθάλασσα Προκόπου. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προστατευόμενης περιοχής είναι η πλούσια ορνιθοπανίδα της. Η περιοχή είναι σημαντική για μεταναστευτικά, αναπαραγόμενα και διαχειμάζοντα υδρόβια ενώ βρίσκεται πάνω σε έναν από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το κοινό αφού ενημερώθηκε για την φυσιογνωμία, την περιβαλλοντική αξία, τα οικοσυστήματα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής από την κα. Βασιλική Ορφανού και τον κ. Διονύση Μαμάση με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια-κιάλια) είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν ορισμένα είδη από τον φτερωτό κόσμο όπως φαλαρίδες, κορμοράνους, καλαμοκανάδες, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, γλάρους, γερακίνες, καλαμόκιρκους κτλ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και πεζοπορία εντός του παράκτιου δάσους κουκουναριάς Στροφυλιάς και ακολούθησε επίσκεψη στο Τείχος ∆υµαίων. Ο αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Γκαζής ενημέρωσε για την στρατηγική σημασία του αρχαιολογικού χώρου, την οχύρωση και τα Κυκλώπεια Τείχη. Η θέα για παρατήρηση πουλιών από την ακρόπολη ήταν εκπληκτική. Η δράση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στο Λάππα.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο