Ένα απλό ψυχολογικό τεστ που σας δίνει κάποιες γνώσεις για τις βαθύτερες σκέψεις και αντιλήψεις σας για τη ζωή. Κάντε το τεστ που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις προσωπικές σας αξίες.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απαντήσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στις ερωτήσεις. Απλά συγκεντρωθείτε και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

  1. Φανταστείτε, ότι στέκεστε σε έναν δρόμο. Περιγράψτε αυτόν τον δρόμο. (Είναι βρώμικος ή καθαρός; Έχει κίνηση, είναι ήσυχος κ.λπ;)
  2. Που βρίσκεται ο ήλιος εκείνη την στιγμή; (Είναι βράδυ ή πρωί;)
  3. Περπατάτε στον δρόμο, μέχρι που βλέπετε έναν φράχτη. Πώς μοιάζει ο φράχτης; Από τι είναι φτιαγμένος;
  4. Πώς ξεπερνάτε τον φράχτη;
  5. Καθώς περπατάτε βλέπετε ένα δάσος. Περιγράψτε το δάσος. Είναι φωτεινό ή σκοτεινό; Τι δέντρα έχει;
  6. Μέσα στο δάσος υπάρχει ένα μονοπάτι. Ακολουθείτε το μονοπάτι, όταν ξαφνικά βλέπετε ένα κλειδί κάτω στο έδαφος. Πώς είναι το κλειδί; Τι κάνετε, το παίρνετε από κάτω ή το αφήνετε εκεί που το βρήκατε;
  7. Συνεχίζετε να περπατάτε στο μονοπάτι και βλέπετε ένα σημείο με νερό. Πώς είναι (π.χ. θολό, καθαρό, λίμνη, ρυάκι κ.λπ.); Τι κάνετε; Μπαίνετε μέσα ή κάθεστε κάπου κοντά;
  8. Στη συνέχεια, αντικρύζετε μπροστά σας το σπίτι των ονείρων σας. Βγαίνει από το σπίτι ο άντρας/ η γυναίκα των ονείρων σας και σας καλεί να μείνετε μαζί του/της για πάντα. Τι κάνετε;
  9. Ακριβώς πίσω από το σπίτι υπάρχει ένας δρόμος. Πώς είναι αυτός ο δρόμος; Έχει εμπόδια; Αν ναι, τι εμπόδια είναι αυτά; Είναι τα ίδια εμπόδια που συναντήσατε στην αρχή;
  10. Πού βρίσκεται ο ήλιος αυτή την στιγμή;

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Δείτε πώς θα ερμηνεύονται οι απαντήσεις σας:

1. Ο δρόμος αντιπροσωπεύει τη στάση σας απέναντι στον κόσμο

Αν ο δρόμος που φανταστήκατε ήταν μια λεωφόρος με πολλά αυτοκίνητα, τότε είστε ένας πολυάσχολος άνθρωπος, που αξιοποιεί σωστά τον χρόνο του τόσο στη δουλειά, όσο και στη διασκέδαση.

Αν φανταστήκατε έναν χωματόδρομο, τότε έχετε μια ήσυχη και μετρημένη ζωή. Προσπαθείτε να ελέγχετε τα γεγονότα, παρά να τα αφήνετε στην τύχη τους.

Ένας δρόμος με λακκούβες και πέτρες είναι ένδειξη, ότι κάτι σας ενοχλεί και το πιθανότερο είναι να σας στοιχειώνει για πολύ καιρό.

2. Ο ήλιος αντιπροσωπεύει τις ιδέες, τους στόχους και τα σχέδιά σας

Ο ανατέλλων ήλιος σημαίνει, ότι είστε στον σωστό δρόμο για να πετύχετε τους στόχους σας. Αν ο ήλιος είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας, σημαίνει, ότι προσπαθείτε να εφαρμόσετε τα σχέδιά σας αυτή τη στιγμή.

Αν φανταστήκατε ένα ηλιοβασίλεμα, μάλλον έχετε πραγματοποιήσει τους περισσότερους στόχους σας.

3. Ο φράχτης συμβολίζει τα εμπόδια

Όσο πιο ψηλός είναι ο φράχτης, τόσο περισσότερο έχετε την τάση να μεγαλοποιείτε τις αποτυχίες σας.

4. Ο τρόπος που ξεπερνάτε τον φράχτη δείχνει τον τρόπο που ξεπερνάτε τα εμπόδια στην ζωή σας

Αν σκαρφαλώσετε ή πάτε γύρω γύρω από τον φράχτη ή προσπαθείτε να βρείτε κάποια πόρτα, σημαίνει, ότι είστε ευέλικτοι και βρίσκετε τρόπους για να  ξεπερνάτε τα εμπόδια, που εμφανίζονται στον δρόμο σας.

Αν είχατε μετωπική σύγκρουση με τον φράχτη, τότε είστε ένας ευθύς άνθρωπος, που έχει την τάση να παίρνει παρορμητικές αποφάσεις.

5. Το δάσος συμβολίζει τον εσωτερικό σας κόσμο

Η επιλογή ανάμεσα σε ένα φωτεινό ή σκοτεινό δάσος υποδεικνύει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ένα δάσος με διαφορετικά δέντρα υποδεικνύει έναν άνθρωπο με ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, που πάντα προσπαθεί να μαθαίνει καινούργια πράγματα.

Το δάσος με έλατα είναι ένδειξη ενός ορθολογικού τρόπου σκέψης και ενός ανθρώπου, που ξέρει τι θέλει από τη ζωή του.

6. Το κλειδί αντιπροσωπεύει την ευτυχία

Όσο πιο μικρό είναι το κλειδί, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχει για εσάς η σχέση σας με τον σύντροφό σας, η ευτυχία και η πνευματική σας ευημερία. Όσο μεγαλύτερο είναι το κλειδί, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχουν για εσάς τα υλικά αγαθά.

Αν το κλειδί είναι ωραίο εμφανισιακά, σημαίνει, ότι δίνετε μεγάλη σημασία στην αισθητική σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Αν παίρνετε το κλειδί από το έδαφος, σημαίνει, ότι δεν αφήνετε ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη.

7. Το νερό αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά σας και τον άνθρωπο που αγαπάτε

Όσο πιο βαθύ είναι το νερό, τόσο πιο βαθιά είναι τα συναισθήματά σας. Αν φανταστήκατε μια ήρεμη λίμνη, τότε εσείς και ο σύντροφός σας είστε ήρεμοι άνθρωποι.

Ένα ορμητικό ποτάμι ή ένας καταρράκτης υποδεικνύει μια παθιασμένη προσωπικότητα, που αναζητά πολύ προσοχή από τον αγαπημένο του.

Το να κάθεστε κοντά στο νερό δείχνει, ότι απλά το να είστε κοντά στους αγαπημένους σας, σας κάνει ευτυχισμένους. Αν αγγίζετε το νερό, υποδηλώνει, ότι θέλετε περισσότερη προσοχή από τον αγαπημένο σας.

8. Ο συμβολισμός του σπιτιού και του συντρόφου των ονείρων σας

Το σπίτι και ο άντρας/ η γυναίκα των ονείρων σας είναι ενδείξεις για το πόσο σας αρέσει να παίζετε τυχερά παιχνίδια. Επίσης, συμβολίζουν και το μέγεθος της αντίστασής σας στους πειρασμούς.

9. Ο δρόμος πίσω από το σπίτι συμβολίζει τη μελλοντική σας ζωή.

Αν έχει εμπόδια, σημαίνει, ότι δεν έχετε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

10. Ο ήλιος συμβολίζει αν τα σχέδιά σας είναι πετυχημένα ή όχι.