Ζώα

Συγκλονιστικές εικόνες από μουμιοποιημένα ζώα στον χειρότερο ζωολογικό κήπο του κόσμου (+video)

Oμάδα κτηνιάτρων της ΜΚΟ Four Paws ταξίδεψε ως τη Γάζα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα ζώα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο Khan Younis.

Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με συγκλονιστικές εικόνες, όπως νεκρά ζώα δίπλα σε ζωντανά και έκαναν λόγο για τον χειρότερο ζωολογικό κήπο του κόσμου.

Ο Khan Younis βρίσκεται σε μία περιοχή αναταραχών και πολεμικών διενέξεων τη Γάζα, και είχε γίνει γνωστός πριν λίγο καιρό, καθώς είχε αναγκαστεί να εκθέτει νεκρά και μουμιοποιημένα ζώα δίπλα από ζωντανά.

zwo9

Μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι στην περιοχή της Γάζας έχασαν τη ζωή τους 1960 Παλαιστίνιοι και 67 Ισραηλινοί. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ζιάντ Ογουέιντα δήλωσε ότι “μπορεί να υπήρχε μεγάλη προβολή του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης αλλά κανένας δεν προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει”.

Όσοι γνώριζαν για το συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο αποκάλυψαν ότι ήταν εγκαταλελειμμένος και ότι τα ζώα που βρίσκονταν εκεί επιβίωναν μέσα στα σκουπίδια με ελάχιστο νερό και καθόλου φαγητό. Επίσης, οι κτηνίατροι είδαν μουμιοποιημένα λιοντάρια, τίγρεις και κροκόδειλους.

[gallery size="medium" ids="11885,11886,11884"]

Ο  επικεφαλής της ομάδας, κτηνίατρος Αμίρ Καλίλ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι”μια τίγρης και ένα λιοντάρι ζούσαν σε τραγικές συνθήκες σε ένα κλουβί και είναι υποσιτισμένα, όπως και πολλά άλλα ζώα”.

Ο Καλίλ τόνισε επίσης ότι οι κτηνίατροι θα προσφέρουν ιατρική βοήθεια και φαγητό στα ζώα για τους επόμενους τρεις μήνες.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο