Σεμινάρια

Συνέδριο: “Ισότητα των Φύλων: Η Γυναίκα στη Σύγχρονη Κοινωνία και το Επιχειρείν”

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος – I.M.E.Δ.Ε. διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Ισότητα των Φύλων: Η Γυναίκα στη Σύγχρονη Κοινωνία και το Επιχειρείν».

Μάθε αναλύτικά παρακάτω

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος – I.M.E.Δ.Ε. δημιουργεί ένα νέο θεσμό «Μαζί το Κάνουμε Πράξη», με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για σύνθετα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος – I.M.E.Δ.Ε. και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Ισότητα των Φύλων: Η Γυναίκα στη Σύγχρονη Κοινωνία και το Επιχειρείν».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024, στην Αγορά Αργύρη και ώρα 10.00 π.μ.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η ισότητα των φύλων είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία. Παρά τις σημαντικές προόδους, η θέση της γυναίκας στον επιχειρηματικό τομέα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις και ανισότητες. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ανισότητες στις αποδοχές, καθώς συχνά αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία. Επίσης, δυσκολεύονται να προσεγγίσουν ηγετικούς ρόλους, καθώς παραμένουν υποεκπροσωπούμενες σε ηγετικές θέσεις τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα διοικητικά συμβούλια.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στον ρόλο της γυναίκας στον σημερινό κόσμο της επιχειρηματικότητας, στις γυναίκες που αρνούνται να συμβιβαστούν και καταργούν τα στερεότυπα φύλου κατακτώντας «ανδρικά» επαγγέλματα, στο φαινόμενο της γυάλινης οροφής στον εργασιακό χώρο αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που τόλμησαν να εισέλθουν στον κόσμο του επιχειρήν και είναι πια startupers.

Τεστ προσωπικότητας – Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε – Juniors Club

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο