Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σας φτιάχνει ένα νόστιμο χοιρινό αλλά αυτή την φορά με αγκινάρες.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
1ματσακι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
6 αγκινάρες καθαρισμένες
2 αυγα
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
1) Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το παναάρουμε
2)σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε το χοιρινό να πάρει ωραίο χρώμα
3)ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε
4)ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και αυτα και ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά
5)τηγανίζουμε παράλληλα και τις αγκινάρες ενω τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις εχουμε πανάρει με λίγο αλεύρι μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τις ρίχνουμε μέσα στο χοιρινό και βράζουν για 15 ακομα λεπτά όταν έχει λίγη σάλτσα το φαγητό μας το αυγό κόβουμε ρίχνοντας και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Για ακόμα περισσότερες συνταγές εδώ