Μια πολύ ωραία συνταγή για Σαρακοστή, αλλά και όχι μόνο, σας προτείνουμε σήμερα!!! Πήλινο δοχείο και φουρνιστό φαγητό, θυμίζουν αμέσως μανούλα. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε αυτή τη μαμαδίστικη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Αρακάς σε πήλινο στο φούρνο!
Υλικά:
1 kg Αρακά κατεψυγμένο
Eλαιόλαδο
500 gr Ντομάτα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, καλά στραγγισμένες
1 πιπεριά καυτερή, κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο και τον αρακά για να τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε όλα μαζί.
2.Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
3.Τα μεταφέρουμε στο πήλινο και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και την ντομάτα στον τρίφτ.
4.Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Καλή όρεξη!