Εμβόλια

Κόβονται τα επιδόματα σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Πού θα συμβεί αυτό;

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα διακόψει τη χορήγηση επιδομάτων, αλλά και τα φορολογικά προνόμιαστους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν απώλειες της τάξης των 11.000 δολαρίων Αυστραλίας το χρόνο, για κάθε τέκνο αυτών των γονέων.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ: «Οι πολίτες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό των παιδιών τους. Όμως εάν δεν εμβολιάσετε τα παιδιά σας για λόγους άλλους εκτός από θρησκευτικούς ή ιατρικούς, δεν θα λαμβάνετε τα επιδόματα για την φροντίδα τους. Πρόκειται για το σχέδιο με τίτλο: «χωρίς ένεση δεν έχει πληρωμή». Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας».

Τα μέτρα, που βρίσκουν σύμφωνη και την αντιπολίτευση θα εφαρμοστούν στις αρχές του 2016. Στην Αυστραλία το 90% των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών εμβολιάζονται. Όμως ο αριθμός των γονέων που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους αυξάνεται σταθερά. Υπολογίζεται ότι δεν έχουν εμβολιαστεί 39.000 παιδιά κάτω των επτά ετών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο